Nomenament
Societat 22/02/2024

Antoni Serra Ramoneda, investit doctor 'honoris causa' per la UIB

Ha estat nomenat pels seus mèrits científics, socials i de vinculació amb les Balears

ARA Balears
2 min
El doctor Antoni Serra Ramoneda ha estat nomenat doctor 'honoris causa' per la UIB

PalmaEl doctor Antoni Serra Ramoneda (Barcelona, 1933) ha estat investit doctor 'honoris causa' per la Universitat de les Illes Balears (UIB). L'acte ha tingut lloc aquest dijous a Son Lledó i hi han assistit la presidenta del Govern, Marga Prohens, i el rector de la UIB, el doctor Jaume Carot, entre d'altres. El Consell de Govern de la UIB, que es va reunir en sessió ordinària el 20 de desembre del 2023, va nomenar Serra doctor 'honoris causa' pels seus mèrits científics, socials i de vinculació amb les Balears. La proposta la va fer la Facultat d'Economia i Empresa de la UIB.

Relació amb la UIB

En la seva etapa com a rector de la UAB, va signar i executar diversos convenis per impartir i convalidar titulacions de la UIB amb la UAB en àmbits com Economia i Informàtica. Va iniciar el conveni del programa de doctorat interuniversitari Economia, Organització i Gestió entre la UAB, la UIB i la Universitat Pública de Navarra, que continua vigent en l’actualitat i que s’ha complementat amb un màster interuniversitari de les tres mateixes universitats. A més, ha participat en diferents conferències i seminaris de recerca a la UIB, i també en activitats institucionals a les Illes a través de l'Institut Ignasi Villalonga d'Economia i Empresa, una institució que agrupa empresaris, professionals i institucions de Catalunya, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i la Catalunya Nord.

Antoni Serra durant l'acte de nomenament

Trajectòria

El doctor Serra destaca per la seva trajectòria professional i personal com a economista i impulsor, gestor i estudiós del sistema universitari. En aquest sentit, va ser un dels impulsors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ha destacat com a renovador dels ensenyaments universitaris d'Economia de l'Empresa a l'Estat. També va presidir Caixa Catalunya durant 21 anys. És llicenciat en Ciències Econòmiques (Universitat Complutense, Madrid 1954) i doctor en Ciències Econòmiques (Universitat Complutense, Madrid 1968). Com a professor universitari, ha impartit docència a la Universitat de Barcelona (1957-1970) i a la Universitat Autònoma de Barcelona (1973-2003), de la qual va ser rector (1980-1985) i és professor emèrit des del 2004.

Ha compaginat la tasca acadèmica i investigadora amb nombrosos càrrecs institucionals en organismes estatals i internacionals. També ha estat director de l'Associació d'Investigació d'Empreses Confeccionistes (1962-1966), conseller de l’Institut Nacional d’Hidrocarburs (1986) i Repsol (1989), vicepresident de l’Institut d’Estudis Catalans, secretari del consell d’administració de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears i president de Caixa Catalunya (1984-2005), entre altres càrrecs.

En reconeixement a la seva activitat, ha estat reconegut amb la Medalla d’Or al Mèrit Científic de la Ciutat de Barcelona, la Medalla Narcís Monturiol al Mèrit Científic i Tecnològic, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2005) i la medalla d’Oficial i Cavaller de l’Ordre del Mèrit Nacional de França.

stats