Societat 11/07/2023

Antoni Roig, empresari detingut en el cas ORA: "He intentat esborrar episodis del meu cap per salut mental"

El funcionari ha declarat com a testimoni en una nova sessió del judici contra els investigadors del cas Cursach

ARA Balears
2 min
El jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán.

PalmaL'empresari Antoni Roig, que va ser detingut i va estar a la presó 21 dies pel suposat tripijoc d'un contracte de l'ORA, ha afirmat aquest dimarts que "ha intentat esborrar episodis del seu cap per salut mental". Segons ha informat Europa Press, Roig ha declarat com a testimoni en la sessió d'aquest dimarts del judici contra els investigadors del cas Cursach, el jutge Manuel Penalva, el fiscal Miguel Ángel Subirán i quatre agents de Blanqueig de la Policia Nacional.

L'empresari ha explicat que tant les converses amb el subinspector Blanco –no va declarar en comissaria– com la declaració davant Subirán anaven "encaminades" que incriminàs l'exregidor de l'Ajuntament de Palma Álvaro Gijón. "Si hagués assenyalat o incriminat Gijón hauria sortit com un campió", ha afegit.

El testimoni ha indicat que durant les 72 hores que va estar detingut, l'agent Blanco el va dur "quatre o cinc vegades" al seu despatx, on li "assegurava", sense presència d'advocat, que havia pagat a Álvaro Gijón i José María Rodríguez i que havia posat un pis. "Sabem que has donat un pis a Gijón. Sabem que has pagat. Afirma que has pagat i ja està", ha continuat.

L'empresari ha explicat que durant la seva estada a la presó un agent de policia li va oferir el número de telèfon de l'agent Miguel Ángel Blanco, i li va assegurar que "podia ser la darrera telefonada que feia des de la presó".

El seu advocat s'ha referit a converses del xat 'Sancus', que compartien els investigadors, en les quals abans de l'arrest parlaven de la persona que havia advertit a l'empresari que estaven investigant l'assumpte.

Sobre la declaració en seu judicial, ha insistit que "tot anava enfocat, coaccions i amenaces, a vendre Gijón". En aquest punt, l'empresari s'ha referit a un diàleg amb el jutge Penalva. "Manolo, em ficaràs a la presó?, li vaig demanar. Ell em va contestar que li havien dit que havia d'ajudar-lo, que digués que havia pagat. Creia que el jutge posaria una mica de sentit comú en aquests dies de despropòsit, però deia el mateix que els policies i el fiscal", ha relatat. Amb relació a les filtracions a la premsa, l'empresari les ha atribuït a la intenció de crear "alarma social" i continuar "coaccionant-lo".

Cal recordar que Antoni Roig va ser detingut temps després, en aquesta ocasió pel cas IME i, sobre això, ha explicat que va arribar a una conformitat amb el Ministeri Públic "per posar fi a tota la història i tancar aquest episodi de la seva vida". Ha insistit que estava "acollonat" i que no volia haver de tornar a asseure's en un judici. "Era una causa administrativa i es va convertir en penal per trincar-me", ha assegurat.

stats