Societat 24/10/2018

Antoni Noguera: “Només podrem aconseguir una Palma verda si tenim una mar sense plàstics”

El retorn d’envasos al comerç aconsegueix recuperar més del 90% de les llaunes i les botelles

Ara Balears
2 min
Imatge de recurs

PalmaEl batle de Palma, Antoni Noguera, i la regidora d’Ecologia, Neus Truyol, juntament amb les entitats de la plataforma Per Una Mar Sense Plàstic, han escenificat el seu suport a les propostes de la futura llei de residus balear instal·lant per un dia una màquina de retorn d’envasos a la plaça de Cort.

El retorn d’envasos al comerç és una pràctica que ja funciona amb èxit a 40 regions del món i que aconsegueix recuperar més del 90% de les llaunes i les botelles i, a més, és una de les mesures estrella d’una llei pionera que vol garantir la prevenció i la reutilització de la majoria dels residus que es generen a les Illes.

“Palma dona suport a totes les iniciatives que promou la nova llei de residus, que suposen una innovació en la gestió dels residus, com ara la devolució dels envasos de begudes”, ha declarat el batle de Palma després de retornar una botella a la màquina de retorn d’envasos que estarà instal·lada durant tot el dia a la plaça de Cort. “Palma vol ser una ciutat innovadora en matèria de prevenció de generació de residus, neteja viària i reciclatge. Només podem construir una Palma verda si tenim un mar sense plàstics”, ha destacat Noguera.

“La llei ha d’obrir la porta a nous sistemes complementaris als contenidors com el sistema de dipòsit d'envasos, que permetrà reutilitzar i reciclar la majoria de les botelles i les llaunes i ajudar-nos a aconseguir una Palma lliure de plàstics”, ha assenyalat la regidora d'Ecologia, Neus Truyol.

Per la seva banda, Jaume Rivera, portaveu de Per Una Mar Sense Plàstic i vicepresident de Pimeco, ha recordat que Palma, Mallorca i les Illes tenen un greu problema amb els residus abandonats, principalment amb el plàstic. “La nova llei de residus promou solucions que tenen el suport de la majoria de la societat i de les institucions europees, que protegeixen la salut de la ciutadania i que generen estalvis per als municipis”, ha detallat.

stats