Societat 26/01/2022

Anticorrupció constata que Benalal va cobrar irregularment "una quantitat significativa" per dietes

L'Oficina ha arxivat les denúncies sobre la possible gestió irregular en el cobrament de dietes per part dels diputats

ARA Balears
1 min
L'encara diputat del grup parlamentari de Cs i membre de la Mesa del Parlament, Maxo Benalal

PalmaL'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció de les Illes Balears ha constatat "irregularitats no puntuals i de quantitat significativa" en el cobrament de dietes de l'exdiputat de Ciutadans, Maxo Benalal. Així mateix, assegura que el Parlament "ha realitzat les actuacions corresponents" per tal de restituir als fons públics els imports cobrats indegudament. Encara que la resolució no conté dades personals, fonts properes al cas han assegurat a Europa Press que es tractaria de Benalal.

L'exdiputat de la formació taronja va ser expulsat el maig de l'any passat per la investigació del cobrament de les dietes i per la polèmica maniobra, juntament amb altres dos diputats del partit, per apartar Patricia Guasp com a portaveu. Concretament, les quantitats rebudes indegudament ascendeixen a 15.000 euros. Malgrat ja no formar part de Ciutadans, Benalal continua com a diputat no adscrit, però el setembre va deixar de formar part de la Mesa després que el seu grup parlamentari també aprovàs la seva expulsió.

D'altra banda, Anticorrupció ha arxivat altres denúncies presentades sobre la possible gestió irregular en el cobrament i justificació de dietes per part dels diputats del Parlament illenc. L'ens detalla que, després de la revisió, "no es desprenen més indicis" d'actuacions irregulars quant a les dietes.

Això sí, apunta que hi ha "errors puntuals" en el càlcul de les dietes de dos parlamentaris, que poden ser "errors de transcripció", ja que l'Oficina ha comprovat que s'imputen menys actes dels que corresponen i no s'han rebut més imports dels que correspondrien. Així mateix, Anticorrupció considera que el Parlament ha de regularitzar dues assistències. En aquests casos, recomana que revisi i esmeni les incidències, si és necessari.

stats