Política 19/05/2021

Ciutadans suspèn cautelarment de militància el diputat Maxo Benalal

El relleu de Patricia Guasp com a portaveu del partit taronja, sense data

2 min
Maxo Benalal, a la dreta, parla amb Marc Pérez-Ribas en el Parlament

PalmaLa direcció estatal de Ciutadans ha suspès cautelarment de militància el diputat i membre de la Mesa del Parlament, Maxo Benalal, per la seva implicació en el cop d'estat contra l'actual portaveu, Patricia Guasp, i pel cobrament irregular de dietes del Parlament, per les quals no va aportar justificació. Fonts properes al partit taronja han explicat a l'ARA Balears que a hores d'ara Benalal pot fer al·legacions i que, en cas de ser expulsat definitivament de la formació, encara passarien setmanes.

Cal destacar que Benalal haurà de tornar 15.000 euros perquè va cobrar més dietes de les que li tocaven. De fet, la direcció estatal de Ciutadans també estudia quines conseqüències se'n poden derivar d'aquests fets.

Patricia Guasp no va eludir aquesta qüestió el passat dilluns i va explicar que "el comitè autonòmic no té poder ni competències" per decidir sobre la situació de Maxo Benalal en el partit, sinó que ha de ser la direcció estatal qui es pronunciï. "Estam a favor de totes les regularitzacions que s'hagin de fer i de totes les investigacions", va afegir.

També s'ha de tenir en compte que encara s'han de resoldre els expedients informatius que el partit va obrir als altres dos diputats en l'intent d'eliminar Guasp com a portaveu, Marc Pérez-Ribas i Jesús Méndez. Tenint en compte la decisió de la direcció estatal de Cs respecte de Benalal, el resultat podria ser el mateix per Pérez-Ribas i Méndez.

El canvi de portaveu es complica

D'altra banda, el canvi de portaveu a Ciutadans no es resoldrà ni ràpidament ni fàcilment. La direcció estatal del partit taronja a hores d'ara estudia la petició de la Mesa del Parlament, la qual va reclamar l'acta de la reunió de 17 de març, en què s'hauria decidit que el nou portaveu fos Marc Pérez-Ribas. Fonts del partit taronja han explicat a l'ARA Balears que el reglament de Ciutadans no obliga a fer cap acta de la reunió, i que no és possible aportar aquest document inexistent. D'aquí que la direcció estatal analitzi ara que es pot fer al respecte.

L'encara portaveu de Ciutadans en el Parlament, Patricia Guasp

A més, aquest diari ha pogut saber que la sol·licitud de la Mesa no té un termini d'entrega obligatòria de la documentació, així que no hi ha res que impedeixi Ciudadans a dilatar aquest procés, que des del partit asseguren que es farà d'acord amb el reglament. Cal recordar que Patricia Guasp té el suport tant dels òrgans directius autonòmics, així com d'Inés Arrimadas i de la direcció estatal de Cs.

stats