Política 10/09/2021

Ciutadans expulsa Maxo Benalal del grup parlamentari

Després de treure'l del partit, una reunió extraordinària finalment l'ha tret de la formació parlamentària

ARA Balears
2 min
Maxo Benalal, en el Parlament.

PalmaEl grup parlamentari de Ciutadans s'ha reunit avui en sessió extraordinària per executar la decisió d'expulsar Maxo Benalal del grup definitivament. Tal com mana el reglament, per fer-ho el grup parlamentari necessitava majoria absoluta per prendre la decisió. Finalment avui s'ha executat. Segons ha informat el partit taronja "a tots els efectes formals i legals, el diputat Maxo Benalal Bendrihem ja no pertany al grup parlamentari Ciutadans, per la qual cosa no pot representar-lo", han assegurat. A més, també han deixat clar que no pot ocupar cap càrrec institucional o parlamentari exercint la representació de Ciutadans.

S'ha de recordar que ja el 26 de maig d'aquest any, Benalal va ser expulsat del partit per infraccions molt greus. Segons es va explicar, se li va obrir expedient pel seu intent de rellevar Patrícia Guasp com a portaveu al Parlament. A més, també per cobrar irregularment dietes, les quals haurà de regularitzar, si encara no ho ha fet, tornant a la Cambra 15.000 euros.

Benalal no té intenció de deixar l'acta, han explicat fons del partit taronja. Segons han assegurat, quan se'l va expulsar del partit, se li va demanar que deixàs l'acta, contràriament a les seves paraules. Així i tot, no l'ha deixada i no sembla que hi hagi un gir de guió. "Ja no sabem què farà, però el que és segur és que ja no representa en cap cas les sigles del partit", han dit des de Ciutadans. Si no deixa l'acta de diputat anirà al grup no adscrit.

Cal tenir en compte que Benalal ara mateix encara és el secretari segon de la Mesa del Parlamentant, però sense estar dins un grup parlamentari no pot continuar ocupant aquest càrrec. Des de Ciutadans han assegurat que ja s'ha registrat l'expulsió del grup, aleshores la Mesa només ha de tramitar-la i s'executarà. Quan es faci, Benalal perdrà el càrrec de secretari segon. Serà a principi de la setmana vinent, ja que divendres és quan hi ha la pròxima reunió dels membres de la mesa. L'agrupació taronja encara no ha anunciat qui és el substitut que ostentarà el càrrec.

stats