Societat 06/10/2020

L'ANPE reclama al Govern que pagui el complement de les tutories aquest octubre

Asseguren que així es va acordar en la darrera sectorial i que han rebut reclams i queixes de molts professors interins

Ara Balears
1 min
Una professora fent classe a l'IES Ramon Llull

PalmaEl sindicat ANPE ha reclamat al Govern que pagui els complements per tutories aquest octubre i amb efecte retroactiu des de setembre. En un comunicat, asseguren que així es va acordar en la darrera Mesa sectorial d'Educació i que hi ha hagut demandes i reclamacions per part de molts mestres interins.

"L'abonament d'aquest complement és l'inici per compensar part de l'esforç fet per molts docents especialistes, que es farà extensiu també als interins substituts i a les noves brigades covid-19 per primera vegada en anys de treball", diu el sindicat. Es manifesten "satisfets" per aquest reconeixement, però consideren que és una "quantitat poc significativa" i que fa falta "negociar l'extensió d'aquest acord" als substituts dels caps de departament i els equips directius.

D'altra banda, l'ANPE va demanar a la Mesa fer una valoració conjunta sobre l'inici de curs, analitzar el repartiment de material higiènic i les mesures sanitàries, la cobertura de baixes, les ràtios reals dels centres i clarificar els nous espais que s'han habilitat per fer front al nou escenari. Finalment, han defensat la necessitat d'incrementar el pressupost d'educació per a l'any que ve "per poder assegurar el curs amb garanties sanitàries i educatives".

stats