Societat 18/11/2020

Les Balears són la cinquena comunitat de l'Estat amb pitjor nivell d'anglès

Les Illes es troben entre les cinc autonomies de l'Estat amb menys nivell d'aquesta llengua, segons el darrer estudi elaborat per EF Education First Espanya

Ara Balears
1 min
La formació del professorat: l’assignatura pendent

PalmaLes Balears són la comunitat autònoma que ocupa el lloc número cinc per la coa de les autonomies amb menys coneixement de la llengua anglesa, segons el darrer estudi d'EF Education First Espanya. Després de les Balears trobam Castella-la Manxa, Múrcia, les Canàries i, finalment, Extremadura.

Pel que fa a les comunitats amb més nivell d'anglès, en primer lloc hi ha Madrid, seguit de Catalunya i el País Basc. Espanya, però, continua situant-se a la coa dels països europeus i ocupa la posició número 34 en el rànquing mundial.

Com ha informat Efe, en l'estudi presentat aquest dimecres hi han participat 100 països no anglòfons, 34 dels quals són europeus. En total s'hi han sotmès 2,2 milions de persones, 100.000 de les quals són d'Espanya.

El director d'EF Education First Espanya, Xavier Martí, ha lamentat que el govern no hagi aplicat mesures "més agressives" per millorar el nivell d'anglès en la darrera dècada. També s'ha queixat del fet que Espanya no hagi posat en pràctica mesures "tan efectives i senzilles" com reduir la quota de les pel·lícules doblades als cinemes, invertir a millorar el nivell d'anglès dels professors o promoure les beques que envien a estudiar a l'estranger milers d'espanyols.

Per franges d'edat, els espanyols entre 31 i 40 anys tenen un millor nivell i, pel que fa al gènere, els homes se situen lleugerament per sobre de les dones en el cas d'Espanya; en canvi, a escala mundial són elles les que superen el nivell d'ells.

stats