Societat 16/04/2019

S'amplia la xarxa d'empreses d'inserció

Els ingressos generats durant el 2018 superen els 2.260.000 euros

Maria Fuster
2 min
Presentació Memòria 2018 empreses d'inserció

PalmaA la presentació de la Memòria Social del 2018 d'Empreses d'Inserció hi han participat sis empreses, dues de les quals són de nova creació: Projecte Home Inserció i Deixalles Inserció i Triatge. La suma dels ingressos de la xarxa –provinents del sector públic, un 12%, i del privat, un 88%–, superen els 2.260.000 euros. 

Aquestes empreses, que es dediquen a oferir un treball remunerat amb formació i acompanyament a les persones que estan en procés de sortir de l'exclusió social, durant el 2018 han contractat a jornada completa durant tot l'any 58 persones amb un contracte d'inserció, 16 amb un contracte ordinari i 13 com a personal d'estructura de les entitats.

Liliana Deamicis, portaveu de REAS Balears (xarxa d'economia alternativa i solidària) ha explicat que el retorn econòmic, durant el 2018, ha estat en total de 375.435,99 euros. Un càlcul que s'obté amb la quantitat econòmica que percep l'Administració per mitjà dels impostos en relació amb l'activitat econòmica generada per l'empresa i l'estalvi econòmic de l'Administració. I és que, segons assegura Deamicis, les persones contractades "passen de ser perceptores d'ajuda a generadores de riquesa".

Joan Francesc Planes, gerent de l'empresa Eines per a la Inserció de l'entitat Càritas Mallorca, ha destacat la importància de la solvència econòmica de l'empresa: "Si l'empresa no funciona, la inserció tampoc". Alhora ha assenyalat que l'objectiu és que els treballadors tinguin la mateixa exigència que en el mercat laboral perquè puguin "adquirir les habilitats necessàries per no notar cap bot" quan treballin per a qualsevol tipus d'empresa.

La Fundació Deixalles actualment té les empreses d'inserció Triam de Tot Deixalles Serveis Ambientals i Deixalles Inserció i Triatge. També hi ha Càritas Menorca, que gestiona l'empresa Mestral; Càritas Mallorca; Eines per a la Inserció; Projecte Home Balears i Projecte Home Inserció. Les empreses es dediquen a activitats com la gestió de residus i d'espais verds.

stats