Memòria històrica
Societat 11/06/2023

Amics de la Casa del Poble intentaran protegir el solar a través de La Comuna

L'entitat es va reunir amb el secretari d’Estat de Memòria Democràtica a la Moncloa

ARA Balears
1 min
Representants d'Amics de la Casa del Poble a la Moncloa

PalmaDimecres passat l'entitat Amics de la Casa del Poble es va reunir amb el secretari d’Estat de Memòria Democràtica, Fernando Martínez, i la directora de Programes, Elena Marquínez, a la Moncloa. La trobada, a la qual també assistiren altres entitats memorialistes, tenia per objectiu preservar la memòria del solar que fou de la Casa del Poble.

L'associació traslladà la proposta de la construcció d’un equipament públic lligat als valors del moviment obrer, ja que el projecte d’obra de l’actual propietat "aprofundeix en el procés de gentrificació que està sofrint el barri". En aquest sentit, han lamentat que la societat actual s’ha dotat d’unes lleis que cerquen "tancar les ferides del cop d’estat del 36 però que no s’han desplegat" oportunament.

Davant la petició d'Amics de la Casa del Poble, el secretari d'Estat va traslladar que la millor manera de protegir el solar és la inscripció al catàleg de Llocs de la memòria, seguint la Llei 20/2022. Per aquest motiu, l'entitat presentarà la instància per iniciar el procés a través de l'entitat memorialista La Comuna. Ambdues entitats treballaran conjuntament per aconseguir la protecció del solar.

stats