Societat 03/07/2020

L'alumnat podrà fer les proves de Selectivitat sense mascareta

A Mallorca hi haurà sis espais nous per fer els exàmens d'accés a la Universitat, entre els quals hi ha la Fàbrica Ramis, el Velòdrom, l'antiga terminal de l'aeroport de Palma i el Palau de Congressos

M. Fuster
2 min
El Palau de Congressos adaptat per acollir les proves de Selectivitat

PalmaEl protocol de prevenció de contagi del covid-19 per a les proves d'accés a la Universitat ha motivat la recerca de més espais per garantir la distància de seguretat. En aquest sentit, la Conselleria i la UIB han ampliat el nombre de llocs per fer-hi els exàmens a Mallorca, que passen de tres a nou: l'audoitori de Peguera, la Fàbrica Ramis a Inca, el poliesportiu d'Alcúdia, el de Manacor, el Velòdrom, l'antiga terminal de l'aeroport de Palma, el palau de congressos i l'Espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar. Alhora el campus de la UIB passa de dos a vuit edificis. A Menorca es farà al recinte firal de Maó, com l'any passat, i s'ha cercat un lloc més ample: la sala multiusos de Ciutadella; a Eivissa es duran a terme al recinte firal i a Formentera a l'IES Marc Ferrer. L'ampliació dels espais permetrà garantir que la taula i la cadira que ocupen els alumnes es mantinguin a la distància de seguretat adient. Així l'alumnat podrà fer les proves sense mascareta una vegada hagi ocupat el seu lloc.

Rosabel Rodríguez, vicerectora dels Estudiants de la UIB, ha aclarit que "si un professor s’ha d’apropar, l'alumne se l’ha de posar" per respondre els dubtes durant els exàmens.

Amb les primeres dades de preinscrits, el nombre d'alumnes supera els 5.500, un 30% més que l'any passat. L'augment d'alumnat i d'espais ha motivat que hi hagi més de 250 professors supervisant les proves i una vintena d'alumnes per ajudar els que fan els exàmens i que duran camisetes perquè sigui fàcil identificar-los.

Les proves d'accés a la Universitat que es realitzaran el 7, 8 i 9 de juliol a les Illes Balears per evitar les aglomeracions a més d'acollir a les aules aproximadament la meitat de l'alumnat que acolliria sense les mesures de prevenció del covid-19, també establirà dos horaris d'entrada el primer dia -el segon com l'alumnat ja coneixerà el lloc on ha d'anar-. Les proves acabaran més tard, perquè entre examen i examen es procedirà a la neteja i desinfecció dels espais. El rector Biel Huguet i el conseller d'Educació, Martí March ha volgut donar un missatge de tranquil·litat a les famílies i a l'alumnat, destacant l'esforç que s'ha fet per garantir la seguretat de les proves.

stats