Societat 18/11/2022

L'alumnat en risc d'autolesionar-se rebrà ajuda psicològica

La Conselleria d'Educació ha signat un conveni amb el Col·legi de Psicòlegs per posar en marxa el Programa d’Intervenció Psicològica

ARA Balears
1 min
Un centre educatiu a Mallorca

PalmaL'alumnat en risc d'autolesionar-se rebrà ajuda psicològica. Així ho estableix el conveni signat per la Conselleria d'Educació i Col·legi de Psicòlegs per posar en marxa el programa d'Intervenció Psicològica en els centres educatius de les Illes.

El Conveni estableix que la finalitat d'aquest programa és la d'oferir ajuda i acompanyament psicològic a l'alumnat en risc i a la seva família, així com potenciar el benestar emocional dels infants i adolescents en risc.

Aquesta iniciativa s'integra en el protocol d'actuació en cas de risc autolític que s'aplica des de març de 2021 als centres educatius de les Balears.

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha destacat el paper d'aquests centres com a llocs on es poden fer intervencions que poden millorar aspectes que van més enllà dels purament pedagògics com és el cas dels que es relacionen amb el benestar emocional.  "Aquest conveni complementa la feina de detecció que ja s’està fent als centres educatius gràcies a la col·laboració entre Salut i Educació per treballar en la prevenció d’intents de suïcidi o d’autolesions i en la millora del seu benestar emocional", ha assenyalat.

Per tal de fer possible aquesta col·laboració, Educació disposarà d’una inversió de 25.000 euros en el marc del Pla de salut mental en l’àmbit educatiu corresponent a l’Estratègia Nacional de Salut Mental 2022-2026 per al curs 2022-2023.

stats