Societat 25/04/2018

Alternativa demana el pagament de l'estiu per als interins que no arribin als 165 dies treballats

Aquest dimecres s'inicia la tramitació al Parlament de la modificació de la Llei 5/2017 del 23 de març per tal de resoldre que els interins cobrin l'estiu

M.cifre
1 min
Tramitació de la modificació del pressupost per fer efectiu el pagament dels interins a l'estiu

PalmaEl sindicat docent d'Alternativa demana que els interins que no arribin als 165 dies treballats, és a dir, als cinc mesos i mig de feina, cobrin la part proporcional a través d'un complement en la darrera nòmina.

Aquest dimecres s'inicia la tramitació al Parlament de les Illes Balears de la modificació de la Llei 5/2017 del 23 de març, de racionalització i simplificació de l'ordenament legal i reglamentari de la comunitat autònoma de les Illes Balears per tal de resoldre el pagament de l'estiu als interins.

El pagament d'una mensualitat als interins que acumulin cinc mesos i mig de feina i que estiguin contractats el 30 de juny sembla garantit, però el Sindicat Docent d'Alternativa demana que "durant la tramitació d'aquesta Llei s'introdueixin les modificacions necessàries perquè els companys que no arribin als 165 dies treballats, almanco cobrin proporcionalment els dies treballats".

Alternativa considera positiva la presa en consideració per part del Govern de la proposta que va fer el sindicat per poder fer efectiu el pagament retallat des de 2012. Tot i que continuen reclamant "una solució que permeti computar la puntuació d'aquest període i la seva cotització".

stats