L’aligot nidifica per primera vegada al Parc Natural de Mondragó

A més, els educadors del parc hi han observat un nou niu de milana

Per primera vegada els educadors del Parc Natural de Mondragó han observat un niu d'aligot ( Buteo buteo) amb un poll durant les tasques de seguiment naturalístic, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en un comunicat. Tot i que l'any 2019 ja hi van poder observar una colla d'aligots, no ha estat fins ara que han pogut confirmar que han nidificat dins aquest espai natural protegit.

Segons expliquen en el comunicat, l'aligot és una au rapinyaire de mida mitjana en règim de protecció especial en el Catàleg Balear d'Espècies Amenaçades. Expliquen que des de l'any 2011 es tenia constància de la seva presència a Calvià, Marratxí i Santa Maria, però mai dins un espai natural protegit del Migjorn de Mallorca.

Els educadors del parc també hi han observat un nou niu de milana que s'afegeix a l'únic del que es tenia constància fins ara. La milana és una espècie en perill d'extinció i té un pla de recuperació que vol reduir-ne la mortalitat i assegurar-li un àmbit de qualitat. Des del 2016 una parella d'aquesta espècie es reprodueix al Parc Natural de Mondragó.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF