Meteorologia
Societat 13/09/2023

Alerta taronja a les Balears per pluges fortes i tempestes

El Pla de Mallorca és la zona amb més risc de tot l'Arxipèlag

ARA Balears
1 min
Ruixats que podrien anar acompanyats de tempesta a les Illes. / FRANCESC MELCION

PalmaEmergències 112 ha activat l'IG0 per pluges i tempestes a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Això suposa que l'Arxipèlag es troba en alerta groga per fenòmens meteorològics adversos i en alerta taronja per pluges fortes i tempestes. En concret, des de l'Agència Estatal de Meteorologia han apuntat que la zona amb més risc serà el Pla de Mallorca, on es podria arribar a 40 mil·límetres de precipitació acumulada en una hora i a 80 o 90 mil·límetres en dues o tres hores.

D'altra banda, Eivissa i Formentera, la serra de Tramuntana i les zones nord, nord-est, sud i llevant de Mallorca, i Menorca estaran aquest dimecres en avís groc per precipitacions acumulades en una hora d'entre 20 i 30 mil·límetres. Així mateix, s'ha activat per a aquest 13 de setembre l'alerta per risc de tempestes a Eivissa i Formentera, la serra de Tramuntana i a les zones nord i nord-est de Mallorca, interior de Mallorca, sud de Mallorca, llevant mallorquí i a Menorca.

Tant l'Aemet com Emergències 112 han detallat que no es descarta que les alertes (tant la groga com la taronja) es mantinguin també durant tota la jornada d'aquest dijous.

stats