Històries d'estiu

Enamorar-se després d’estar un any sense parlar-se

Albert Mendiola, xef

Selena Soro
2 min
Albert Mendiola

El xef Albert Mendiola i la cap de sala Patrícia Torres porten 20 anys junts, però quan es van conèixer, fa més de dues dècades, no semblava que pogués néixer una relació duradora entre tots dos. Aleshores ell era cap de cuina i ella cap de sala al restaurant Negro de Barcelona, i van estar gairebé un any sense parlar-se per diferències professionals: “És bastant típic que entre les dues figures hi hagi algun xoc”, explica Mendiola, abans d’afegir: “Bé, la veritat és que també hi havia una mica de tensió perquè en realitat ens agradàvem però tots dos teníem parella”. 

Així que la tensió no resolta d’agradar-se però no estar junts es va sumar a l’estrès diari d’un restaurant de categoria. “Teníem les discussions típiques que es generen quan els cambrers no venen a buscar els plats, o quan tu no els treus i no te’ls reclamen…”, detalla. La relació va canviar de cop quan, un temps després, tots dos ho van deixar alhora amb les parelles. “Vam començar una relació i els mals rotllos van desaparèixer d’un dia per l’altre”, explica Mendiola. Això no vol dir que de tant en tant no hi hagués algun petit xoc a la feina. “Quan una parella treballa junta és molt difícil no emportar-se algunes coses a casa. Vam treballar junts en un parell de restaurants més i després vam dir que seria millor que treballéssim separats”. 

La decisió no va durar gaire: fa deu anys van obrir junts el restaurant Marimorena, a Sant Boi de Llobregat, on Albert Mendiola fa de xef i Patrícia Torres de cap de sala. “Hi ha moments de tot, però sobretot després de l’època dura que hem passat els restaurants amb la pandèmia toca remar junts, així que ens estem ajudant l’un a l’altre més que mai”. Al final, diu, quan portes molt temps treballant amb la teva parella també aprens a desconnectar i no portar els problemes a casa, “tot i que no sempre és fàcil”. “Per això per a nosaltres és important que cadascú tingui també els seus propis espais, els respectem molt”, assegura. 

Una de les coses que també els ha fet créixer molt com a parella, explica Mendiola, és haver sigut pares. De fet, si pensen en com és el seu dia perfecte junts, els ve al cap algun dia que no han de passar pel restaurant i poden anar a la platja, a dinar o sopar plegats i passar temps amb la seva filla. 

Pel que fa als ingredients d’una parella feliç, el xef els té bastant clars, tot i que també és de l’opinió que “tenir la recepta no sempre vol dir que surti bé”. Els ingredients, diu algú que de cuina en sap, són “la complicitat, el respecte i l’empatia”.

stats