Tribunals

L'advocat d'Albert López nega ara que hagi reconegut el crim de la Guàrdia Urbana

La defensa de Peral exigeix saber què hauria confessat

C.M.
2 min
Albert López mentre l'acusada declarava aquest dijous

BarcelonaL'advocat d'Albert López, José Luis Bravo, nega ara que el seu client hagi reconegut davant els treballadors de la presó de Quatre Camins el crim de la Guàrdia Urbana, tal com afirmaven aquest dimarts fonts de la mateixa defensa de López, condemnat per l'assassinat de Pedro Rodríguez juntament amb Rosa Peral. Aquest dimarts, fonts de la defensa de López explicaven a aquest diari que l'admissió dels fets era una estratègia acordada per intentar aconseguir sortides del centre penitenciari o un tercer grau, ja que aquest reconeixement és un dels elements que té en compte la junta de tractament per decidir la classificació penitenciària d'un pres. Aquest dimecres, però, la defensa de López desmenteix que hagi fet aquest reconeixement.

Concretament, segons fonts de la seva defensa, López tenia previst reconèixer els fets sense entrar en més detalls, esperant així que els treballadors que el solen tractar elevessin un informe a la junta de tractament de la presó amb aquesta nova consideració de l'intern. Fonts consultades per l'ARA expliquen que a la junta encara no ha arribat cap document en aquest sentit. Per tant, els treballadors encara no l'haurien elevat. Ara la defensa de López nega aquest extrem.

Durant el judici, López va negar ser l'autor del crim (com a molt va acceptar l'encobriment) i va inculpar a la que llavors era la seva amant, Rosa Peral. Al final, però, l'Audiència de Barcelona va condemnar els dos pel crim de Pedro Rodríguez, en aquell moment parella de Peral. Precisament ara la defensa de Rosa Peral, segons fonts consultades per l'ARA, ha demanat saber què hauria confessat López i com això podria afectar la seva clienta. "Ha passat tot aquest temps sabent que ell havia matat el Pedro i intentant inculpar la Rosa”, ha subratllat la lletrada de Peral, Núria González, en declaracions a Catalunya Ràdio. L'advocada ha constatat que la teoria del fiscal, que era que tots dos van planificar i executar l'assassinat de Rodríguez, hauria quedat “totalment malmesa” i el mòbil del crim “desvirtuat”.

Una de les accions que podria prendre la defensa de Peral si es confirma el reconeixement dels fets de López és demanar una revisió de la sentència. Ara per ara, però, Rodríguez diu que no es troben en aquest escenari perquè primer han de saber què ha dit Albert López.

stats