Societat 28/06/2021

Alaior adjudicarà a Hestia la gestió del geriàtric per als pròxims 4 anys

Augmenta el personal assistencial i les prestacions de l'equipament

Iván Martín
2 min
El geriàtric d'Alaior millorarà els seus serveis amb l'adjudicació a Hestia.

AlaiorL'Ajuntament d'Alaior oficialitzarà en els pròxims dies l'adjudicació del servei del geriàtric, de centre de dia, i del repartiment de menjar a domicili a persones grans i dependents, a l'empresa Hestia. Ho farà per un període de 4 anys més un altre opcional.

Aquesta nova adjudicació inclou millores molt importants pel que fa al personal i al material d'aquest equipament. En primer lloc, s'augmentarà el servei d'infermeria dos dies, que passarà a realitzar-se de dilluns a diumenge, i també a torn d'horabaixa. D'altra banda, la plantilla estarà configurada sempre amb quatre cuidadors diürns i dos nocturns. És a dir, s'augmenta en tres els gericultors del geriàtric. Així mateix, s'ha augmentat a jornada sencera el servei de fisioterapeuta, hi haurà un monitor que realitzarà teràpies ocupacionals durant la setmana i el servei de recepció es realitzarà cada dia de la setmana, amb torns de matí i capvespre.

Pel que fa al mobiliari, hi haurà una millora substancial per als residents, amb l'aportació de nous llits graduables ergonòmics. També s'instal·laran càmeres de videovigilància a tres habitacions, on resideixen les persones amb més dependència. A més, les places augmentaran de 10 a 12 al centre de dia, i es complirà així amb una demanda de molts de ciutadans. Finalment, l'empresa es compromet a donar el servei de manutenció a domicili a totes les persones que ho demanin i compleixin els requisits. Fins ara hi havia un màxim de menjars que l'empresa cobria. A partir d'ara s'hauran de realitzar totes les demandes.

Cal destacar que durant enguany l'Ajuntament ja va reforçar el personal del geriàtric per tal de donar resposta a les necessitats sorgides per la pandèmia del covid-19. També es destinaren 100.000 euros més de romanents per al geriàtric municipal, per cobrir totes les despeses extres, ocasionades per la crisi sanitària, no incloses dins el contracte de concessió, com el nou personal, material, i equipaments de protecció per als treballadors.

stats