Societat 24/03/2021

Cort apel·larà la sentència que anul·la el tancament dels bars de la Llotja de Palma a les 23 h

L'Ajuntament rebutja que el jutjat consideri il·legal que un regidor signàs el decret per regular els horaris

1 min
Els comerciants asseguren que es perden llocs de feina

L'Ajuntament de Palma apel·larà la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Ciutat que va declarar nul el decret del 1r d'abril de 2019 que va establir una restricció horària específica per als bars i restaurants del barri de la Llotja, i que implicava el tancament d'aquests establiments a les 23 h.

"La sentència considera il·legal que un regidor signàs el decret per regular els horaris, però no creim que sigui així", ha explicat el portaveu de Cort, Alberto Jarabo, i ha assenyalat que el batle, José Hila, va impulsar un altre decret a principi de legislatura que atorga competències als regidors perquè puguin signar normatives com la de regular els horaris.

"La sentència no acaba de considerar que l'estructura orgànica de Cort sigui vàlida, i per això apel·larem", ha reiterat Jarabo en una roda de premsa telemàtica aquest dimecres. El portaveu ha comentat que ara pot passar que els restauradors presentin mesures cautelars perquè es mantingui la decisió del jutge, però ha afegit que més enllà del litigi "és important reduir els renous a la zona, que normalment està saturada". Per això, Jarabo ha dit que es podien instal·lar mesuradors acústics a les terrasses perquè es pugui saber si els clients fan massa renou.

Cal recordar que la sentència del jutjat va estimar "íntegrament" la demanda que va interposar l'Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries, Restauració CAEB, contra la regulació de l'horari a la Llotja, segons va informar CAEB en un comunicat quan es va fer pública. La patronal va dir llavors que la sentència suposaria "importants indemnitzacions a favor dels establiments afectats, que durant anys han vist minvats els seus ingressos" a causa de la restricció horària.

stats