Societat 05/03/2021

Un jutjat anul·la el tancament dels bars de la Llotja de Palma a les 23 h

CAEB ha assegurat que aquesta decisió suposarà "importants indemnitzacions a favor dels establiments afectats, que durant anys han vist minvats els seus ingressos"

ARA Balears
2 min
La Llotja de Palma.

PalmaEl Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma ha declarat nul el decret de l'1 d'abril de 2019 que va establir una restricció horària específica per als bars i restaurants de la zona de la Llotja de Palma, que implicava el tancament dels establiments a les 23 h. Segons ha informat CAEB en un comunicat, el jutjat ha estimat íntegrament la demanda que va interposar l'Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries, Restauració CAEB, la qual cosa determina la nul·litat de la decisió de l'Ajuntament de Palma.

La patronal ha assegurat que aquesta decisió suposarà "importants indemnitzacions a favor dels establiments afectats, que durant anys han vist minvats els seus ingressos" a causa de la restricció horària. En aquest sentit, l'advocat Miquel Planas ha remarcat que el Consistori no va actuar "d'una manera legal", ja que va imposar la limitació "a cop de decret, amb nul·la transparència i sense atendre el procediment administratiu".

A més, Planas remarca que no és la primera sentència desfavorable cap a l'Ajuntament de Palma contra el sector de la restauració, ja que hi va haver un primer pronunciament judicial que va declarar "la il·legalitat que es revocassin automàticament les autoritzacions vigents que permetien horaris més amplis".

CAEB recorda que "en tot moment" es va intentar evitar la interposició de la demanda i que varen apostar per una "interlocució amistosa amb l'Ajuntament". Tot i això, expliquen que, davant la seva negativa a fer qualsevol modificació, la patronal "no va tenir més remei que anar als tribunals per fer valer els seus drets".

El batle de Palma, José Hila, no ha volgut fer cap valoració de la notícia perquè "encara no ens ha arribat la sentència" i no l'ha llegida. En tot cas, ha recordat que la mesura que varen impulsar cercava "regular els equilibris al barri", perquè històricament hi havia hagut moltes denúncies veïnals a la zona.

stats