Societat 24/09/2018

L'Ajuntament de Palma ha imposat quatre sancions de tancament a locals d'oci aquest mes de setembre

Els establiments es mantenen sense obrir durant tres dies

Toni Crespí
1 min
L'Ajuntament de Palma ha imposat quatre sancions de tancament a locals d'oci aquest mes de setembre

PalmaL'Ajuntament de Palma ha imposat aquest mes de setembre quatre sancions de tancament a locals d'oci situats en diferents punts de Palma: a la zona de Gomila, la Soledat, el Jonquet i la plaça d'en Serralta. Els tancaments dels establiments s'han produït per la reincidència en les sancions i es mantenen sense obrir durant tres dies (de dimecres a divendres), segons ha explicat la regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Angélica Pastor.

Juntament amb la regidora de Seguretat Ciutadana, la regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, ha presentat aquest dilluns els resultats de la comissió de renous i salut mitjançant la qual s'aplica la normativa OREO (ordenança municipal de renous).

D'ençà que s'aplica la nova norma, ara fa un any, la Policia Local ha obert 114 actes a locals d'oci per incomplir l'horari d'obertura o de tancament i per excés de renou. D'aquestes 114 actes, Pastor ha apuntat que s'estan tramitant 86 expedients sancionadors que podrien finalitzar amb el tancament dels locals per incompliment de la normativa.

La regidora de Seguretat Ciutadana ha afirmat també que en el que va d'any ja han rebut 2.800 queixes per renou. Pastor ha manifestat que "la gran majoria es produeixen el vespre i, sobretot, són per culpa del renou causat pels locals d'oci".

Davant el nombre de queixes, la regidora ha assegurat que "la intenció és augmentar la patrulla verda, encarregada de vigilar el compliment d'aquesta normativa, amb sis o set agents més (en aquests moments en té 14)".

stats