Societat 09/08/2021

L'Ajuntament de Palma ha retirat més de 2.800 cotxes abandonats aquesta legislatura

1.602 s'han tret del dipòsit municipal de Son Toells i 1.264 de la via pública

ARA Balears
1 min
Un camí retira un cotxe abandonat en un carrer de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha retirat 2.866 cotxes abandonats aquesta legislatura: 1.602 del dipòsit municipal de Son Toells i 1.264 de la via pública. Molts dels vehicles recollits dels carrers es trobaven als polígons de Son Castelló, Can Valero, Nou Llevant i Son Fuster, però també en zones residencials.

Cort treballa per habilitar un aparcament de rotació al polígon de Son Oms, i s'està pendent de l'adequació del dipòsit de Son Toells, segons ha informat la Regidoria de Seguretat Ciutadana aquest dilluns en un comunicat.

Cal recordar que el desembre de l'any passat la Policia Local va posar en marxa un procediment per destruir vehicles abandonats sense necessitat que primer fossin traslladats al dipòsit municipal. El Consistori avisa el propietari i si en un mes no mou el cotxe que ha abandonat, es retira i es desballesta.

Als seus titulars els cobren les taxes corresponents en cas de no fer-ho i el preu per abandonar-lo supera els 1.600 euros perquè cal tramitar-ne la baixa i cobrir les multes i altres despeses. Si el cotxe es lliura voluntàriament, el cost és menor.

Les tasques per retirar vehicles abandonats s'han vist afectades en el darrer any a causa de la gestió de la pandèmia, perquè l'estat d'alarma va paralitzar molts de tràmits, segons ha assenyalat l'Ajuntament en el comunicat. La Policia Local disposa del correu electrònic transit@pol.palma.cat perquè els ciutadans informin de vehicles abandonats enviant-ne fotografies i la ubicació.

stats