Societat 17/02/2021

L'Ajuntament de Palma ha retirat 380 cotxes vandalitzats dels carrers aquesta legislatura

L'àrea de Seguretat Ciutadana no sap si han augmentat els casos durant la pandèmia

1 min
Un cotxe vandalitzat al carrer Castella i Lleó de Palma, darrere del col·legi Montision.

L'Ajuntament de Palma ha retirat 1.575  vehicles del dipòsit municipal de Son Toells i 480 dels carrers de la ciutat aquesta legislatura. Dels abandonats en espais públics, 380 estaven vandalitzats, segons l'àrea de Seguretat Ciutadana. Fonts del departament, però, no saben dir si han augmentat els casos durant la pandèmia.

Als carrers de Castella i Lleó i Andalusia, darrere de col·legi Monti-sion, actualment hi ha quatre cotxes abandonats, dos dels quals han estat vandalitzats. Les mateixes fonts consultades expliquen que en aquests casos s'està seguint el mateix procediment per retirar-los.

Un cotxe vandalitzat al carrer Castella i Lleó de Palma, darrere del col·legi Montision.

Cal recordar que el desembre de l'any passat la Policia Local va posar en marxa un procediment per destruir vehicles abandonats sense necessitat que primer fossin traslladats al dipòsit municipal. El Consistori avisa el propietari i si en un mes no mou el cotxe que ha abandonat, es retira i es desballesta.

Als seus titulars els cobren les taxes corresponents en cas de no fer-ho i el preu per abandonar-lo supera els 1.600 euros perquè cal tramitar la baixa, les multes i altres despeses. Des que es va activar la mesura se n'han eliminat 70, mentre que en una trentena de casos els propietaris varen moure els cotxes.

La Policia Local disposa del correu electrònic transit@pol.palma.cat perquè els ciutadans informin de vehicles abandonats enviant-ne fotografies i la ubicació.

stats