Societat 16/02/2021

L'Ajuntament de Palma perllongarà el carrer del Callao fins a l'avinguda de Mèxic del Nou Llevant

Cort modifica el Pla general de la façana marítima perquè els carrers de la zona siguin més amples

2 min
El polígon de Nou Llevant.

La Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha aprovat definitivament aquest dimarts la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que afecta la façana marítima, i preveu perllongar el carrer del Callao fins a l'avinguda de Mèxic del Nou Llevant. El canvi també implica que els carrers de la zona hagin de ser més amples perquè en un futur puguin absorbir l'increment del trànsit de vehicles associat al desenvolupament urbanístic previst.

La modificació ara s'haurà d'aprovar a la Junta de Govern perquèes pugui votar en el pròxim ple del Consistori, segons ha explicat la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol. Aquest dimarts també s'ha aprovat l'acord signat amb Endesa pel qual Cort manté la zona verda de la façana marítima i podrà usar una bona part de l'edifici de Gesa.

Truyol ha assegurat que l'espai lliure públic que hi ha devora l'edifici de Gesa continuarà sent un parc perquè l'Ajuntament no té intenció d'executar els dos equipaments públics previstos. "Hi ha altres barris com Pere Garau que els necessiten més", ha apuntat l'edil.

Cal recordar que l'Ajuntament i Endesa varen acordar que, a canvi de preservar al zona verda, la companyia elèctrica seria compensada amb terrenys ubicats en altres emplaçaments. Per una banda, Cort entrega el solar on hi ha l'edifici d'Emaya, que permet la construcció d'un edifici de 6.200 metres quadrats, però que ha de tenir la mateixa alçària que els pisos dels voltants com a màxim. Per altra banda, compensa cada metre quadrat de la primera línia amb 2,66 metres a la segona línia, però a la zona del districte de Llevant.

La regidora ha considerat que la modificació aprovada suposa "blindar" la primera línia de mar evitant que s'hi facin blocs de pisos residencials de luxe com es pretenia. A més, ha considerat que té un "pes simbòlic" important pel que fa al model de ciutat que projecta l'Ajuntament, i que és "verd", "amable" i amb equipaments públics.

stats