Societat 22/09/2020

L'Ajuntament de Palma instal·larà més radars per garantir la limitació de la circulació a 30 km/h

El batle, José Hila, preveu que el canvi de velocitat serà efectiu a mitjan octubre i afectarà el 90% dels carrers de Ciutat

Kike Oñate
2 min

PalmaL'Ajuntament de Palma instal·larà tres nous radars que reforçaran els sis existents a la ciutat per garantir el límit de velocitat de circulació de 30 quilòmetres per hora al 90% dels carrers. El batle de Ciutat, José Hila, preveu que la modificació, aprovada pel ple de Cort el 28 de maig d'enguany, sigui efectiva a mitjan octubre. El passeig Marítim, les Avingudes i la via d'Argentina són alguns dels carrers que quedaran exclosos de la limitació, però el regidor de Mobilitat, Francesc Dalmau, ha apuntat que encara estan estudiant si reduir-ne a la velocitat a 40 o 50 km/h en aquests punts.

Es col·locaran senyals per advertir de la nova limitació a diferents punts d'entrada a Palma però "no inundarem la ciutat de senyals", segons ha dit Hila. Abans de l'aplicació de la mesura es farà una campanya informativa sota el lema 'Respecta, conviu, comparteix'. El regidor i el batle han destacat que la reducció de la velocitat reduirà les emissions contaminants, el renou i els accidents de trànsit. De fet, Hila ha destacat que el risc de mortalitat en un atropellament és vuit vegades menor si el vehicle circula a 30 km/h en comptes de circular a 50 km/h.

La limitació permetrà millorar la convivència entre cotxes, transport públic, patinets, bicicletes i vianants. "La calçada s'ha de compartir", ha afirmat el batle de Palma, afegint que amb la nova mesura Palma serà "més humana i amable". Altres ciutats com ara Barcelona, Bilbao, València, la Corunya i Alacant ja han aplicat amb "èxit" aquesta reducció del límit de velocitat, com ha comentat el regidor de Mobilitat.

Dels 2.731 carrers que hi ha a Palma, ara aquesta restricció s'aplica a un 20%. En concret, al barri de Santa Catalina, Son Sardina, el Viver i el centre de la ciutat. Però, amb aquesta nova mesura, un 90% seran de velocitat 30, com ara els carrers de Foners, Bartomeu Pou, Son Espanyolet i Simó Ballester, entre d'altres.

stats