Societat 08/03/2022

El Nit Bus de Palma ja té aturades "violeta" sota demanda per a dones

Les usuàries podran davallar al punt més proper a la seva destinació, servei ja disponible a ciutats com ara València, Madrid o Castelló

ARA Balears
2 min
La presentació s'ha fet aquest dimarts a Palma.

PalmaLes dones que viatgin en qualsevol línia Nit Bus de Palma podran escollir, a partir d'aquest divendres, on davallar. L'Ajuntament de Palma ha posat en marxa l'"aturada violeta", que permetrà a les usuàries davallar al punt del recorregut més pròxim de la seva destinació. Amb aquestes noves aturades sota demanda, Cort pretén dotar de perspectiva de gènere la mobilitat de Ciutat.

En la presentació d'aquest nou servei, el batle de Palma, José Hila, ha destacat que la mesura "és un exemple de com incorporar la perspectiva de la dona als serveis públics". Per la seva banda, la regidora de Feminisme, Sonia Vivas, ha assenyalat que "moltes famílies dormiran més tranquil·les quan sàpiguen que les seves filles agafen el bus i poden baixar a la porta de casa, sense haver de caminar per segons quins espais, que les poden posar en perill".

Així, les dones que pugin a qualsevol de les quatre línies de Nit Bus que té Palma podran sol·licitar al conductor que el bus les deixi al punt més proper de la línia a la seva destinació. Així, s'habilitaran aturades intermèdies a les aturades vigents, per raons de seguretat, en aquells punts on les usuàries les demanin.

València, Madrid o Castelló ja ho tenen

Segons Cort, l'objectiu és evitar situacions d'assetjament o violència masclista i contribuir que el transport públic de Palma sigui més segur i accessible per a tothom. Amb aquesta iniciativa, Palma s'incorpora al llistat de ciutats que ja tenen el sistema d'aturades sota demanda implementat, com ara València, Madrid o Castelló.

En aquest sentit, el regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha reivindicat que el transport públic de Palma "té nom de dona". Aquest servei fa justícia per les usuàries, atès que "la majoria de persones que fan servir el transport públic a la ciutat són dones", ha explicat. "Val la pena premiar la seva fidelitat amb aquesta mesura, que forma part de la reivindicació constant dels drets de la dona i que aquest 8M s'ha de valorar", ha destacat.

stats