Societat 20/07/2021

L'Ajuntament de Palma destina 610.000 euros més a ajudes econòmiques per a l'habitatge

L'àrea de Benestar ja hi ha invertit gairebé 6,7 milions d'euros els primers sis mesos de l'any

ARA Balears
1 min
Un cartell d'un habitatge que es lloga a Palma

PalmaLa regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat aquest dimarts que s'ha iniciat el tràmit per traspassar més de 610.000 euros de l'àrea per destinar-los a l'àrea de Benestar per a les partides d'ajudes econòmiques que estan destinades a l'habitatge.

Truyol ha alertat que "l'evolució de la pandèmia no augura una recuperació econòmica imminent per a les persones amb més necessitats; per això, des de les institucions volem garantir que les necessitats d'habitatge dels més desfavorits estiguin cobertes".

La regidora ha recordat que l'àrea de Benestar ja ha invertit gairebé 6,7 milions d'euros en ajudes els primers sis mesos de l'any, un 41% dels quals és despesa per a emergències i suport a l'habitatge. Aquesta xifra representa gairebé un 40% més que l'any passat. Està previst que aquesta modificació de crèdit s'aprovi en el ple ordinari de dia 29 de juliol.

A més, ha remarcat que "tots els serveis d'atenció a les persones més vulnerables estan centrats a aturar el cop, donar ajudes econòmiques urgents, aturar els desnonaments i oferir la millor atenció a qui més ho necessita".

L'àrea preveu que la cobertura de necessitats bàsiques destinades a habitatge s'agreugi després de l'estiu a causa de la finalització del període de suspensió dels desnonaments marcat per l'Estat i que finalitza dia 9 d'agost. "Davant aquest context, no podem fer res més que sumar esforços amb Benestar i injectar uns doblers que teníem destinats inicialment al programa de mediació de lloguer i allotjament".

D'altra banda, Truyol ha recordat que l'anunciada regulació dels preus dels lloguers en zones tensades és una necessitat urgent que contribuirà a aturar el drama d'accés a l'habitatge a Palma.

stats