Societat 20/08/2018

L'Ajuntament de Barcelona retirarà els cartells que animen els turistes a fer 'balconing'

A Palma apareixen adhesius que demanen als visitants que en facin al seu país

Ara
2 min
Un dels cartells que han aparegut a la zona de Vallcarca de Barcelona

BarcelonaEls serveis municipals de neteja de Barcelona retiraran els cartells que animen els turistes a practicar el 'balconing' dins d'una campanya contra la gentrificació a la ciutat. En aquests cartells, escrits en anglès i que han aparegut especialment a la zona de Vallcarca i a les proximitats del Parc Güell, s'assegura que aquesta pràctica de saltar entre balcons d'un hotel o a la piscina "és divertida".

"Coneixes el 'balconing'? Prevé la gentrificació, millora la qualitat de vida dels veïns i és molt divertit", diu la campanya. Fonts municipals consultades per Europa Press rebutgen el missatge i l'acció, de la qual s'ha fet ressò el mitjà britànic 'The Sun'.

Campanya similar a Palma

Precisament aquests dies han aparegut també adhesius similars a la zona turística de Calvià, a Palma. En aquest cas, la campanya anima els turistes a practicar el 'balconing' al seu país, en lloc de fer-ho mentre són de vacances a les Balears, un dels primers punts on es va detectar aquesta perillosa pràctica. "Stop 'balconing', salta i mor al teu propi país", es pot llegir als adhesius.

Imatge d'un dels adhesius aferrats al mobiliari.

Segons l’Ajuntament, els cartells suposen una infracció greu de l’ordenança municipal de publicitat, i l’autor podria ser sancionat amb una multa d’entre 600 i 6.000 euros. Com va informar l'ARA Balears, l'Ajuntament de Calvià ha destinat 140.000 euros a vigilar i protegir Punta Balena. Enguany, la xifra de víctimes mortals per 'balconing' s’eleva a sis, tot i que ja se n’han registrat fins a 13 casos.

stats