Societat 02/12/2019

Albert Lobo, president de la FAPA: "Si ets pobre, però menys que els altres, et quedaràs sense ajut de menjador"

3.000 alumnes no han obtingut aquesta beca, d'acord amb la Conselleria, perquè superaven les rendes, i segons la Federació de Pares i Mares perquè no hi ha pressupost

Maria Fuster
2 min
Menjador escolar de menjar biològic de l'Escola Orriols i Roca de Moià

PalmaEl conseller d'Educació assegura que els 3.000 alumnes que no han pogut obtenir les beques de menjador per a aquest curs acadèmic tenien unes rendes superiors a 29.000 euros l'any per unitat familiar de quatre persones. És un argument que no comparteix el president de la Federació d'Associacions de Pares i Mares de les Illes Balears (FAPA), qui assegura que l'únic motiu és la manca de pressupost. Afirma que es tracta de les famílies que, sense superar la xifra establerta, hi estan més a prop, i, per tant, han obtingut una puntuació més baixa. "Si ets pobre, però menys que els altres, et quedaràs sense ajut de menjador", assegura.

Lobo diu que qui ha quedat fora no té els recursos suficients; "si no, no demanaria aquesta ajuda". D'altra banda, afirma que, actualment, la feina no és garantia de tenir un situació econòmica digna.

El conseller Martí March ha comentat que s'hauria de reflexionar sobre els indicadors de baremació. En aquest sentit, Lobo diu que "s'hauria de fer aquesta revisió, però que no hauria de servir per endurir les condicions".

L'any passat varen quedar unes 3.500 alumnes en llista d'espera per a les beques menjador. El president de la FAPA valora els esforços de la Conselleria, però creu que s'ha de donar resposta a tota la demanda. March ha remarcat que s'ha incrementat en més de 2.000 alumnes, fins als 6.200, i que actualment es destinen 3,5 milions d'euros a aquesta finalitat, mentre que el Govern del PP hi dedicava només 800.000 euros. El conseller també ha destacat que enguany, per primera vegada, s'inclou l'ajut per a l'etapa 0-3 anys i que hi ha "10.000 euros per a necessitats puntuals".

Des de la FAPA es reclama que s'incrementi en 900.000 euros el pressupost per donar resposta a totes les famílies que demanen aquest ajut. Lobo assegura que han traslladat la proposta a tots els grups parlamentaris, i que actualment estan a l'espera de com va el debat. Alhora recorda que a Podem s'han mostrat receptius, però esperen que es pugui aconseguir més suport i més doblers que els que fins ara assegura la formació morada que ha aconseguit per incrementar la partida de les beques de menjador, 100.000 euros.

stats