Societat 31/07/2020

Aïllen 42 treballadors d'un hotel de Santanyí per un brot de coronavirus

Ja s'han detectat 6 positius i s'esperen els resultats d'una cinquantena de proves més

Ara Balears
2 min
200318 - Coronavirus, 061, Emergencia - IV09

PalmaUn total de 42 treballadors de l'hotel Iberostar Club Cala Barca, de Santanyí, estan aïllats dins el mateix complex en habitacions individuals després de detectar entre ells un rebrot de coronavirus. Tot ells vivien en habitatges que l'hotel destina exclusivament als treballadors, fet que els converteix a tots en contactes directes de la persona que va donar positiu en primer lloc. Per ara ja s'han registrat nou positius.

El primer contagiat d'aquest brot fou detectat dijous passat. Es tracta d'un home amb símptomes lleus que continua ingressat en un centre de salut. Els altres cinc positius –dos dels quals són familiars d'aquest cas inicial– són tots asimptomàtics.

Al començament, els 42 contactes estrets del primer cas es feren les proves de covid-19 (5 dels quals donaren positiu), i ara la Conselleria de Salut continua amb el cribratge. Dels 400 treballadors que fan feina a l'hotel, 50 varen ser sotmesos a proves de detecció dijous i s'espera que aquest divendres la passin també uns altres 50, segons han informat fonts internes de l'hotel.

Dos brots paral·lels

Al mateix temps, hi ha deu turistes aïllats en un hotel de Peguera, els quals s'han convertit en els primers a donar positiu per coronavirus després d'arribar a les Illes Balears. El Govern balear prepararà dilluns que ve les instal·lacions del mateix establiment turístic on s'allotgen –que rebrà un total de 90.000 euros– per tal d'acollir els turistes que donin positiu i així aïllar-los de manera segura. Segons ha informat la Conselleria de Salut, només s'ha registrat un cas positiu entre els deu turistes aïllats, mentre que la resta estan aïllats de manera preventiva com a contactes estrets.

La Conselleria de Salut ha informat aquest divendres que el Servei balear d'Epidemiologia ha detectat 81 nous casos de persones amb coronavirus a les Illes, segons ha informat la conselleria de Salut. Aquesta xifra és la més elevada des del dia 29 de març, en què es van registrar 96 casos, sense tenir en compte les dades del dia 2 de juny en què es van incorporar els resultats dels tests d'anticossos i la dada va pujar fins als 110 nous positius en un dia.

stats