Societat 07/04/2022

Agricultura crearà dues noves reserves marines al ponent d'Eivissa

Servirà com a eina per regular la pesca i el marisqueig a les zones dels Vedrans i ses Bledes

ARA Balears
1 min
La consellera De la Concha ha presentat el decret al Consell d’Eivissa.

PalmaLa Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació habilitarà dues noves reserves marines d'interès pesquer al ponent d'Eivissa, la dels Vedrans i la de ses Bledes, per regular l'activitat subaquàtica i la pesca professional i recreativa.

Actualment, el Govern està preparant un projecte de decret comú per als espais naturals protegits de les Balears, que establirà els principis generals per regular la pesca i el marisqueig a tots aquells espais de la xarxa ecològica europea Natura 2000.

Segons ha indicat la Conselleria en una nota de premsa, hi haurà tres nivells normatius per a totes les zones protegides de les Illes i les reserves marines es continuaran gestionant amb la normativa actual.

"Una regulació bàsica"

La consellera d'aquesta àrea, Mae de la Concha, ha assenyalat que aquest projecte de decret "serà una regulació bàsica per a tots els espais que tenen algun tipus de protecció a les Balears". També ha apuntat que la iniciativa ha estat treballada i acordada amb la confraria de pescadors de Sant Antoni de Portmany.

Per altra banda, ha explicat que es tracta de dues zones on hi ha "molta més biomassa, més espècies de peixos, més grans i de més qualitat, que s'estenen més enllà de les reserves". En aquest sentit, el cap de serveis de Recursos Marins, Toni Grau, ha remarcat que aquest decret pretén "fer un marc comú, coherent i que sigui bo d'aplicar per a les administracions en aquests espais".

stats