L'IMAS denuncia una presumpta agressió sexual a la residència Bonanova

S'investiga un possible cas d'abusos a una usuària de la residència per part d'un treballador del centre

L'IMAS ha presentat una denúncia d'una presumpta agressió sexual a la residència Bonanova davant la Policia Nacional i, arribat el moment, es personarà en el procés com a acusació particular en contra del presumpte autor de l'agressió. Divendres va posar en coneixement de la Fiscalia un presumpte cas d'abusos sexuals a una usuària de la residència de persones majors de la Bonanova per part d'un treballador del centre.

Segons s'ha informat des de la institució, la direcció del centre va tenir constància dels presumptes fets dimarts, 3 de setembre. A l'exploració mèdica practicada a la presumpta víctima per l'equip mèdic de la Bonanova es van trobar indicis que podrien ser compatibles amb una agressió sexual.

El mateix dimarts es va incoar un expedient disciplinari al presumpte autor de l'agressió, ja que es tracta d'un treballador de la mateixa residència, i se'l va suspendre de feina i sou amb efectes immediats, a l'espera del que dictamini la investigació judicial en curs.

Amb l'assessorament dels serveis jurídics de l'IMAS, la direcció de l'Institut va posar a disposició de la Fiscalia de Balears l'expedient disciplinari obert amb relació als presumptes fets per tal que es pugui iniciar una investigació judicial que n'aclareixi la naturalesa.

L'IMAS està a total disposició de les instàncies judicials i policials per facilitar la investigació. Mentre que aquesta investigació no acabi amb l'aclariment dels fets, l'IMAS demana el major respecte per la intimitat de la usuària presumptament agredida i pels seus familiars, a més de l'observança de la presumpció d'innocència.

L'IMAS ha comunicat que lamenta profundament els fets indiciàriament succeïts.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF