Societat 16/10/2019

El fill d'un guàrdia civil rebenta el vidre del cotxe de Paula Rotger amb ella dins

"Filla de puta", "subnormal" i "el que passa a Catalunya és culpa vostra" han estat els insults que el jove li ha dirigit

Maria Fuster
2 min
Imatge del cotxe de Paula Rotger després de l'atac

PalmaEl fill d'un guàrdia civil ha agredit verbalment Paula Rotger i li ha rebentat el vidre del cotxe amb ella i una amiga dins, segons ha comunicat la delegada sindical a l'ARA Balears. El jove ha romput el vidre amb les mans, fet que li ha provocat ferides.

L'agressor, d'una vintena d'anys ha increpat la treballadora de l'aeroport perquè duia al cotxe un adhesiu d'una estelada. Després de dir a crits que era fill de la guàrdia civil, ha explicat Rotger, els ha increpat verbalment de forma violenta. "Filla de puta", "subnormal" i "el que passa a Catalunya és culpa vostra" han estat els insults que el jove ha dirigit a Rotger. L'incident ha tingut lloc al pàrquing de l'aeroport a les 15 h. "Per dur un adhesiu s'ha posat com un boig", afirma Roger.

Segons ha explicat la delegada sindical de l'aeroport de Son Sant Joan a l'ARA Balears, alguns dels testimonis de l'atac han telefonat a la Policia Nacional, que s'ha personat en el lloc dels fets, ha identificat a l'agressor i ha acompanyat a Rotger a les diligències policials per a interposar la denúncia corresponent.

Aquest és el segon atac que rep el vehicle de Paula Rotger després de denunciar el cas de discriminació lingüística que va sofrir a l'aeroport. Cal recordar que pocs dies després de denunciar els agents de la Guàrdia Civil per, suposadament, haver discriminat lingüísticament la treballadora sindical, el seu cotxe va aparèixer amb un llaç groc pintat.

El cas de Paula Rotger començà el mes de juny quan la treballadora sindical de l'aeroport de Palma denuncià la Guàrdia Civil per discriminació lingüística. Segons va explicar la delegada sindical de Son Sant Joan, el conflicte amb el cos armat començà quan ella es negà a respondre en castellà a un agent que li contestà que "a l'autoritat se li parla en castellà" i sentencià que "o parles en espanyol o no entres". Després de les primeres investigacions, i tot i que es negaren a visionar les imatges de seguretat de l'aeroport, Rotger fou sancionada amb una suspensió de feina i sou durant un mes.

Davant la negativa de fer públiques les imatges de seguretat, i encara que ja havia complit la sanció, Paula Rotger ha estat present aquest dimecres dematí al Parlament, on MÉS per Menorca ha defensat una proposta perquè es faci públic el vídeo de dia 25 juny, quan Rotger va denunciar un cas de discriminació lingüística. La proposta ha estat rebutjada per majoria en vots en contra de partits com Podem i PSOE.

Rotger encara podria enfrontar-se a una multa de 60 euros i una falta lleu per suposadament haver-se saltat el control de seguretat de l'aeroport. Tant ella com el seu advocat continuen lluitant per demostrar que la treballadora sindical no va saltar-se les normes de seguretat de l'aeroport, sinó que la denúncia que rebé per part de la Guàrdia Civil és un nou cas de discriminació lingüística a les Illes Balears.

stats