El PSOE i Podem voten amb la dreta que no es faci públic el vídeo de Paula Rotger

La proposta de MÉS per Menorca reclamava transparència davant "un possible abús d'autoritat"

La Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament ha rebutjat, amb els vots en contra de Podem i el PSOE, sumats als del PP, Cs i Vox, la proposoció no de llei (PNL) de MÉS per Menorca que demanava la publicació de les gravacions de l'incident de Paula Rotger a l'aeroport de Palma. La formació reclamava transparència davant "un possible abús d'autoritat".

"És indignant que a Podem i al PSOE els faci por defensar els drets dels ciutadans i se sumin a aquest discurs d'admiració i respecte totalment acrític a les forces de seguretat", ha assenyalat el diputat menorquí Pep Castells. "El PSOE sap perfectament, perquè ells han vist el vídeo, que la gravació demostra que hi ha una extralimitació total i que l'acusació que es fa contra Paula Rotger està totalment fora de lloc", afirma Castells, i lamenta que a Rotger "se l'està fent passar per un calvari administratiu i burocràtic per una denúncia totalment falsa. I ells ho saben; per tant, encara és més greu".

Cal recordar que, recentment, el Ministeri de Foment es va posar en contacte amb Paula Rotger per comunicar-li que podria ser sancionada amb una falta lleu i una multa de 60 euros.

El Ministeri de Foment estudia sancionar Paula Rotger amb una falta lleu i una multa de 60 euros

Castells ha explicat que estam davant un indici d'abús d'autoritat i una discriminació a una ciutadana "pel fet d'utilitzar una de les dues llengües oficials: la llengua catalana". I que el fet que les imatges no estiguin a l'abast de la ciutadania "referma les nostres sospites". Alhora, ha recordat l'amenaça de sanció a Paula Rotger i la vulnerabilitat dels ciutadans quan usen la llengua pròpia de les Illes.

Des del PSOE, Mercedes Garrido ha justificat el vot en contra del seu grup perquè la ciutadana ha de seguir un procediment judicial pel seu compte fins on ella trobi. A Podem –que ha al·legat que no es poden publicar imatges per protecció de dades– el de MÉS per Menorca l'ha acusat de seguidisme. Per la seva banda, Josep Melià, diputat d'El Pi, ha comentat que "les imatges es poden publicar tapant la cara de les persones no implicades".

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF