Societat 15/10/2019

El Ministeri de Foment estudia sancionar Paula Rotger amb una falta lleu i una multa de 60 euros

"M'estic plantejant posar una denúncia per assetjament, perquè ja n'hi ha prou", assegura la treballadora de l'aeroport

Maria Fuster
2 min
Paula Rotger durant l'acte organitzat per l'OCB a Esporles

PalmaL'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), entitat que depèn del Ministeri de Foment, s'ha posat en contacte amb Paula Rotger, treballadora de l'aeroport de Palma que va denunciar un cas de discriminació lingüística per part de la Guàrdia Civil. Segons ha explicat Rotger a l'ARA Balears, AESA li ha comunicat que una inspectora es desplaçarà des de Madrid per estudiar el seu cas, ja que han rebut una denúncia de la Guàrdia Civil. També l'han informat que la sanció, si és fes realitat, seria una falta lleu, i implicaria l'abonament d'una multa de 60 euros, "Com si em donassis copets a l'esquena", assegura. Rotger entén que és un abús el que s'està cometent amb ella. "M'estic plantejant posar una denúncia per assetjament, perquè ja n'hi ha prou", diu.

Rotger també es mostra sorpresa perquè els fets denunciats es varen produir al juny i no ha estat fins a mitjan octubre que s'ha posat en contacte amb ella AESA. Alhora explica que no és pel fet que sigui una quantitat petita, sobretot si es compara amb els 200.000 pels quals podria haver estat multada per Aena, és pel fet de no tenir la intenció de saber què és el que realment va passar. "Són ganes de sancionar. És igual si és cert o no", diu.

La treballadora ha presentat un recurs a tres oficines de l'aeroport que "no m'han volgut agafar". Finalment, comenta que no ha vist més opció que dur el recurs a la Delegació del govern i enviar-lo per correu a la Direcció General d'Aviació de Madrid.

Acciona tanca expedient

AENA arran dels fets denunciats per la guàrdia civil li va retirar la targeta per poder anar fer feina a Rotger durant un mes, en concret de l'onze de setembre al 12 d'octubre

Acciona l'empresa per a la qual fa feina Rotger, va identificar com a falta greu la retirada de targeta i va obrir un expedient amb entrevistes als testimonis que eren presents el dia 25 de juny. Finalment Acciona ha decidit tancar l'expedient. "No ha estat per la confiança en jo, sinó en base al que ha escoltat d'altres testimonis que eren presents han vist que no tenien prou forá per posar una sanció", ha assegurat.

stats