Societat 21/11/2022

Agents de la Policia Nacional assenyalen Penalva i Subirán: "Teledirigien les declaracions dels testimonis"

Asseguren que actuaven irregularment per aconseguir el que volien

ARA Balears
1 min
Manuel Penalva i Miguel Ángel Subirán a la sortida de l'Audiència Provincial

PalmaContinuen les declaracions en el judici del cas Cursach i aquest dilluns els grans assenyalats han estat Penalva, Subirán i els agents de l'equip de blanqueig del cos policial. Diversos agents de la Policia Nacional han declarat aquest dilluns i tots han assegurat que Penalva, Subirán i quatre agents "teledirigien" les declaracions dels testimonis del cas Cursach per tal de satisfer els seus propis interessos i per aconseguir situacions d'avantatge en alguns processos judicials.

Tot i que aquest dilluns dues de les tres acusacions particulars del cas Cursach han anunciat que retiraven els càrrecs contra l'empresari mallorquí, igual que ho va fer el Ministeri Fiscal divendres de la setmana passada, el judici ha continuat segons estava previst aquest dilluns. En aquesta jornada judicial, els agents de la Policia Nacional que han declarat han afirmat que hi havia una relació "molt estreta" entre el jutge Manuel Penalva, el fiscal Miguel Ángel Subirán i quatre agents de la Unitat de Blanqueig i han reiterat que col·laboraven entre ells per tal de manipular els testimonis i aconseguir els que ells volien en tot moment.

En aquest sentit, han defensat que els membres de la Unitat de Blanqueig rebien instruccions de Penalva i Subirán per endarrerir investigacions per perjudicar la defensa d'alguns casos, repassaven les declaracions amb els testimonis o els oferien "beneficis" a canvi de declarar allò que ells volien i que en molts casos aixecaven el secret de sumari per poder actuar segons els interessàs.

stats