Societat 29/01/2020

Afedeco rebutja un nou aparcament a les galeries de la plaça Major

L'associació considera que la modificació del PGOU i l'execució d'obres implicaran, com a mínim, dos anys d'inactivitat

Ara Balears
1 min
A més d'Afedeco, els veïns i entitats socials s'han posicionat en contra de fer nous aparcaments a les galeries  de la plaça Major

PalmaLa patronal d'empresaris del comerç de les Balears, Afedeco, ha demanat a l'Ajuntament de Palma que desisteixi de la seva idea de modificar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per construir places d'aparcament per a residents a les galeries de la plaça Major, segons ha informat aquest dimecres l'agència Efe.

L'associació ha explicat que la modificació puntual del PGOU i l'execució d'obres en aquestes galeries comercials per construir places d'aparcament implicarien, com a mínim, dos anys i mig d'inactivitat en aquesta zona comercial de la ciutat.

La regidora de Model de Ciutat de Cort, Neus Truyol, ha anunciat que abans d'iniciar les obres a les galeries s'haurà de modificar el PGOU, i això prova que "la decisió de crear places d'aparcament està molt consolidada", segons Afedeco.

El president de l'associació, Toni Gayà, ha criticat que el nou aparcament per a residents farà impossible l'accés de les persones que necessitin arribar al centre amb cotxe perquè "tot és per a vianants i manquen zones on estacionar".

També ha lamentat que el Consistori hagi "condemnat" els comerciants de les galeries de la plaça i hagi deixat "orfes" els residents després de tancar "serveis de primera necessitat" que es trobaven a "l'única" superfície comercial que hi havia en aquesta zona de Ciutat.

Gayà ha demanat a Truyol que se centri a crear espais que revitalitzin la plaça Major, Sant Miquel, el Sindicat, Jaume II i la resta de carrers adjacents, i ha opinat que l'únic objectiu del Consistori és "expulsar les persones del centre de Palma".

stats