Política 24/01/2020

José Hila sobre l'aparcament a la plaça Major: "És una bona proposta perquè la podem fer"

El coordinador de MÉS per Palma ha assegurat que s'oposen a aquest projecte perquè troben que "ja hi ha suficients places d'aparcament al centre per als residents"

Ara Balears
2 min
El batle de Palma, José Hila, al seu despatx de Cort

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha assegurat en el programa Al Dia d'IB3 Ràdio que el projecte per posar un aparcament a la plaça Major és una bona idea. "És una bona proposta perquè la podem fer", ha dit, i ha afegit que té un avantatge amb la línia de reduir els vehicles al centre de la ciutat. El batle ha assenyalat que aquest projecte inclou 90 places d'aparcament. Tot i això, Hila ha afirmat que si hi ha més propostes, les estudiaria, "però s'ha de tenir en compte què costarà".

"No tenim milions d'euros i han de ser propostes que es puguin fer; vull ser realista, no vull tenir unes galeries tancades durant anys i anys perquè hi ha problemes", ha subratllat. Segons el batle, per ara només ha arribat una proposta que tingui un pressupost.

Miquel Àngel Contreras, coordinador de MÉS per Palma, ha dit que s'oposen a aquest projecte perquè troben que "ja hi ha suficients places d'aparcament al centre per als residents". "S'ha de descongestionar el centre i des de MÉS sempre hem proposat avançar cap a una opció d'aparcament als afores de la ciutat". També ha remarcat que "com més places hi hagi per aparcar, més cotxes hi haurà".

El coordinador de MÉS ha recordat que la plaça Major és un punt emblemàtic de la ciutat i que prendre una decisió sobre què s'ha de fer en aquesta zona "no demana presses, sinó reflexió". Des del partit, defensen que "es faci un ús mixt entre els petits comerços, l'ús social i per a les entitats ciutadanes perquè seria viable econòmicament". "Un projecte social pot fer que aquest espai es recuperi".

Precisament, aquest dijous més de cinquanta entitats veïnals i socials varen presentar el manifest pel rescat de la plaça Major de Palma. En el document, es critica aquesta proposta de convertir les galeries en un aparcament. "Per nosaltres, aquesta és una decisió poc imaginativa i grisa, que es prendria per motius purament econòmics i a curt termini", va assenyalar Joan Forteza, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma i portaveu de les entitats signants.

"Aquesta és l'oportunitat de repensar com volem que sigui la plaça Major, i Ciutat per extensió", va afegir. A més, varen lamentar que "l'únic argument que ens dona l'Ajuntament és el de la viabilitat econòmica. No n'han tingut cap altre", va apuntar Forteza.

stats