Aeroports
Societat 12/07/2022

Afectació mínima el primer dia de les noves jornades de vaga a Ryanair

Dos vols cancel·lats i 44 endarreriments a Son Sant Joan

ARA Balears
2 min
Manifestació dels treballadors de Ryanair i Easyjet

Palma"La primera de les 12 noves jornades de vaga dels TCP a Ryanair està tenint una afectació mínima", ha declarat el secretari general d'USO en el sector aeri a Balears, Rafael Bohórquez. Aquest dimarts ha retornat l'aturada dels Treballadors de Cabina de Passatgers (TCP) a Ryanair, la qual ja ha causat la cancel·lació de vols i alguna demora en els aeroports de Madrid, Màlaga, Sevilla, Alacant, València, Barcelona, Girona, Santiago de Compostel·la, Eivissa i Palma, on opera l'empresa.

L'aeroport de Palma ha anul·lat dos vols de la ruta Madrid-Palma i ha calculat 44 endarreriments, 11 de sortides i 33 d'arribades. A Eivissa, a les 9 h, ja havia comptabilitzat una cancel·lació, d'un vol amb destinació Barcelona, i tres demores, una sortida i dues arribades. Al total de l'Estat, a les 11 h ja s'havien cancel·lat 13 vols i s'havien produït 76 endarreriments, segons ha indicat el sindicat USO.

Mala praxi per part de Ryanair

"Actualment, l'empresa incompleix la resolució de serveis mínims", ha denunciat el secretari general, ja que resulta que "els fixa sobre el 100% de la plantilla". A més a més, "s'han obert un total de 90 procediments disciplinaris de sanció a aquells qui secunden la vaga" i s'han acomiadat fins a quatre treballadors arreu d'Espanya. Davant aquests fets, Bohórquez ha recriminat que el seu objectiu és "demanar a Ryanair que s'assegui a parlar amb els sindicats representatius del sector, USO i Sitcpla, per tal de negociar el conveni".

Per altra banda, ha criticat l'estratègia d'esquirolatge de l'empresa, la qual du als aeroports afectats "tripulants de cabina procedents de Portugal" per tal de suplir les baixes; aquest fet "ja ha estat denunciat davant Inspecció de Treball", ha anunciat. "Cal recordar que Ryanair ja va ser advertida amb anterioritat per Inspecció a causa d'això mateix, ara esperem que se sancioni com correspon", ha emfatitzat.

Finalment, Bohórquez ha destacat que "no es tolerarà que el salari base sigui de 700 euros per a un TCP de Ryanair a Espanya", ja que això "és esclavisme", ha recriminat. "Les institucions espanyoles i europees han de respondre de manera contundent davant d'aquest tipus de pràctiques perquè si no s'estén aquest mal exemple, s'enfonsarà el sector i això és una cosa que ningú vol", ha conclòs.

stats