Aerolínies

Els sindicats convoquen 12 dies més de vaga a Ryanair

Fins a 15 vols cancel·lats aquest dissabte per les vagues de Ryanair i EasyJet, quatre dels quals han estat a l'aeroport d'Eivissa

2 min
Imatge dels mostradors de Ryanair a l'aeroport de Màlaga, el més afectat per la vaga.

BarcelonaEls sindicats de Ryanair han convocat dotze jornades més de vaga per als tripulants de cabina durant el mes de juliol, després dels sis dies d'aturades que han dut a terme i que finalitzaven aquest dissabte. En un comunicat, els sindicats convocants USO i Sitcpla anuncien noves aturades els dies 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 i 28 de juliol als deu aeroports espanyols en què opera Ryanair –Madrid, Màlaga, Sevilla, Alacant, València, Barcelona, Girona, Santiago de Compostel·la, Eivissa i Palma.

En declaracions als mitjans, la secretària general d'USO a Ryanair, Lidia Arasanz, ha assegurat que els sindicats "s'han vist obligats" a tornar a convocar noves jornades d'aturades després dels sis dies de vaga que han generat, fins ara, 200 cancel·lacions i gairebé mil retards a tot el país. Així mateix, ha criticat "la impassibilitat de l'empresa no escoltant els seus treballadors i preferir deixar milers de passatgers a terra abans que asseure's a negociar un conveni sota la legislació espanyola".

Fins a les 13 hores d'aquest dissabte s'han cancel·lat a l'Estat un total de quinze vols per les vagues dels tripulants de cabina de Ryanair i d'EasyJet. En el cas de l'aerolínia irlandesa s'han cancel·lat 10 vols i hi ha hagut 123 retards en aquesta sisena jornada de vaga. A la companyia britànica s'han produït aquest dissabte 5 cancel·lacions i 52 retards de vols fins a les 13 hores.

Quatre dels vols cancel·lats tenia origen o destinació a l'aeroport d'Eivissa, que s'han sumat als retards registrats a l'aeroport de Palma. En el cas de Ryanair, hi ha hagut 33 retards a Son Sant Joan, 10 sortides i 23 arribades. En el cas d'EasyJet, la vaga ha provocat el retard d'11 vols amb sortida des del Palma i 10 que aterraven a l'illa.

El secretari general d'USO a EasyJet, Miguel Galán, ha assegurat que la jornada d'aquest dissabte "té el suport de l'àmplia majoria dels tripulants de cabina" a totes les bases, especialment a Màlaga, on s'han cancel·lat el 50% dels vols, i ha criticat "els serveis mínims abusius aplicats per EasyJet".

Vaga a França

A les vagues de les dues companyies a Espanya s'hi suma ara una vaga a l'aeroport Roissy-Charles de Gaulle, el més important de França, aquest dissabte entre les 7.00 i les 14.00 h, hora local. La vaga la fan els bombers de la instal·lació i durarà tot el cap de setmana. Aquesta aturada ha obligat a cancel·lar un de cada cinc vols d'aquest aeroport.

El col·lectiu està en vaga des de dijous per reivindicar millores salarials i va decidir allargar l'aturada divendres i dissabte perquè no està d'acord amb les propostes fetes per la direcció després de les primeres reunions. A més, Daniel Bertone, secretari general de la CGT del grup Aeroports de París, que explota els dos aeroports de la capital francesa, va dir que han dipositat un nou avís de vaga per al cap de setmana que ve, 9 i 10 de juliol, inici de les vacances escolars i quan es registra un dels principals pics de trànsit de l'any.

stats