Societat 10/03/2022

Adeu als grups bombolla i les quarantenes per contacte estret a les escoles

Salut i Educació publiquen una resolució al BOIB que deixa sense efecte el protocol aplicat fins ara

ARA Balears
2 min
Una escola en una imatge d'arxiu.

PalmaLes escoles cada vegada s'apropen més a la normalitat. La Conselleria d'Educació ha anunciat aquest dijous una relaxació de les mesures covid-19 per assimilar-les "a les que s'apliquen al conjunt de la població", segons han detallat en un comunicat. Entre les mesures més importants, s'eliminen els grups bombolla i els alumnes podran interactuar entre si, tant en interiors com en exteriors. A més, tampoc farà falta estar separats per grups als patis, als menjadors i a l'escola matinera.

D'altra banda, els contactes estrets de positius de covid-19 no hauran de fer quarantena, com passa en la resta d'àmbits socials. Així mateix, la nova normativa deixa en mans dels centres educatius mantenir o no les entrades i sortides escalonades i el pati per torns.

Pel que fa a les sortides extraescolars, es podran organitzar amb normalitat i no farà falta mantenir dues fileres de distància entre els grups de convivència dins els busos (sí que s'ha d'emprar mascareta). Per acabar, les reunions es poden fer de manera presencial i també es poden fer jornades de portes obertes amb les famílies i les famílies també podran entrar a les aules sempre que duguin mascareta.

Per tant, queden vigents les mesures de prevenció més bàsiques: una freqüent higiene de mans, mesures higièniques en tossir o esternudar, distància física interpersonal sempre que sigui possible, l'ús de la mascareta en espais interiors per a majors de sis anys i una bona ventilació i neteja dels espais.

L'Executiu illenc pren aquesta decisió "per l'actual situació de la pandèmia" i seguint les noves directius adoptades en el marc de la Comissió de Salut Pública, on estan representades totes les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat. Aquest dijous ja s'ha publicat una resolució conjunta de les conselleries d'Educació i Salut al BOIB que deixa sense efectes la normativa aplicada fins ara.

stats