Societat 06/11/2020

Dos acusats d'abús sexual de menors al·leguen que les joves deien que eren adultes

La Fiscalia demana 14 anys de presó per a un dels homes implicats

Ara Balears
2 min
L'Audiencia Provincial de Palma.

PalmaEls dos homes acusats de corrupció de menors i abús sexual a Mallorca s'han defensat aquest divendres al judici que s'ha duit a terme a l'Audiència de Palma assegurant que no sabien que les víctimes eren menors d'edat i que les joves deien que eren adultes, segons ha informat l'agència Efe.

Un dels acusats, d'origen nigerià, per al qual demanen 14 anys de presó per abusar sexualment d'una jove tutelada de 16 anys i per corrupció de quatre menors més, ha negat haver pagat cap quantitat a les víctimes i ha defensat que pensava que eren majors d'edat. A més, ha remarcat que en cap moment les va coaccionar ni les va obligar a fer res que no volguessin. L'acusat ha assegurat que les víctimes el varen enganar i digueren que eren majors d'edat i ha remarcat que "està molt penedit d'haver quedat amb elles a un hotel ara que sap que eren menors d'edat".

Durant l'interrogatori ha reconegut que va tenir relacions sexuals amb una de les víctimes (encara que desconeixia que era menor d'edat) i ha negat rotundament haver pagat 3.000 euros a la menor tutelada. A més, a la pregunta del seu advocat, també ha explicat que l'any passat va contactar amb algunes joves amb l'objectiu de mantenir-hi relacions sexuals, però que quan va saber que estaven en un centre de menors va tallar la relació i el contacte amb elles.

La menor tutelada que va mantenir relacions sexuals amb l'home ha corroborat la versió de l'acusat. Durant la declaració, per videoconferència, la menor ha negat haver rebut 3.000 euros i ha remarcat que va dir a l'home que era major d'edat i en cap moment es va sentir forçada a fer res. La tutora de la menor ha explicat que el dia després de l'abús sexual la va haver d'acompanyar a prendre's la píndola anticonceptiva i que estava molt espantada.

Per altra banda, una de les víctimes de corrupció de menors ha contradit la versió de l'acusat i ha declarat que, tot i saber que residia a un centre de menors, la va convidar i va participar en trobades sexuals a un hotel a Calvià i a Inca, però que no va mantenir relacions sexuals amb l'acusat.

A més, també ha explicat que tant ella com les seves amigues entraven als hotels sense registrar-se per no deixar rastre de la seva estada a l'establiment i que l'home les va coaccionar per mantenir-hi relacions sexuals, però s'hi varen negar i l'acusat les respectà. Tot i això, ha remarcat que l'acusat sabia que tant ella com les seves amigues eren menors i ha declarat que els va pagar 1.000 euros perhom per intentar guanyar-se-les.

Una altra de les víctimes, que era major d'edat en el moment dels fets, ha explicat que l'acusat sabia que les joves eren menors d'edat i ha declarat que l'home els va fer transferències de fins a 2.000 euros perquè es comprassin roba i mòbils nous.

L'altre acusat ha reconegut que pagava a les menors entre 20 i 50 euros perquè el dominassin i li pegassin bufetades, li trepitjassin el cap i li fessin diverses agressions físiques, però ha defensat que pensava que eren majors d'edat i les joves li varen dir que eren adultes.

stats