Societat 29/03/2019

Actualitzat el catàleg d'edificis d'interès històric amb la incorporació de 155 elements nous

La darrera modificació s'havia duit a terme fa 23 anys

Maria Fuster
1 min
Ses Voltes. Imatge d'arxiu

PalmaEl cafè Líric, Ses Voltes, el jardí del Palau Episcopal, la Casa Roca, el Mallorca Tennis Club, Ca ses Monges, l'Antiga Escola de sa Casa Blanca i el Club Nàutic del Molinar són alguns dels 155 elements arquitectònics que s'acaben d'incorporar al catàleg d'edificis de Palma, que ha augmentat, així, un 30%.

"Això s'hauria de fer cada legislatura. La darrera modificació és de l'any 1996. És a dir, hem fet la feina de 23 anys", ha assegurat avui el regidor d'Urbanisme i Model de Ciutat, José Hila, qui també s'ha compromès a continuar amb aquesta feina, en cas de tenir responsabilitat de govern la pròxima legislatura. De fet, assegura que els elements que han quedat a fora, segons diferents entitats, es podran incorporar més endavant.

El regidor d'Urbanisme ha comentat que es tracta d'una actualització que s'ha fet de manera participativa, amb associacions de veïnats i el Col·legi d'Arquitectes.

L'ampliació del catàleg incorpora elements d'arquitectura contemporània, racionalista i dels nuclis tradicionals, a més de possessions. El gerent d'Urbanisme, Joan Riera, ha destacat aquesta novetat. "No només té importància el que té més de cent anys". Riera també ha posat en relleu que l'eixample de Palma, les possessions i els nuclis tradicionals hi han d'estar presents". Fins i tot, ha plantejat la possibilitat de modificar el nom de la Comissió de Centre Històric i Catàleg i ha suggerit el de "Centre Històric i Paisatge Urbà".

stats