Crisi climàtica
Societat 14/07/2023

Activistes de Futuro Vegetal ruixen amb pintura i s'aferren a un avió a l'aeroport d'Eivissa

L'organització reclama al govern espanyol que les subvencions que es donen a la ramaderia passin a "la promoció d'alternatives socials i ecològicament responsables basades en vegetals"

ARA Balears
1 min
Els activistes davant el jet privat que han ruixat amb pintura

PalmaTres activistes de l'organització ecologista Futuro Vegetal han accedit a primera hora d'aquest divendres a la pista de l'aeroport d'Eivissa, han ruixat pintura amb extintors sobre un jet privat i s'han aferrat a l'avió, per reclamar al govern espanyol que les subvencions que es donen a la ramaderia passin a "la promoció d'alternatives socials i ecològicament responsables basades en vegetals". Segons ha explicat el col·lectiu i ha recollit Europa Press, la protesta ha obligat "a detenir tot el trànsit aeri de l'aeroport i a clausurar la pista durant diverses hores". Això no obstant, Aena ha assegurat que l'acció dels ecologistes no ha afectat l'activitat programada de l'aeroport, que s'està desenvolupat amb normalitat.

L'organització ha insistit en "la necessitat d'adaptar el sistema agroalimentari a un context de caos climàtic", i consideren que les institucions haurien d'actuar com si el límit d'augment de temperatura marcat per l'Acord de París ja s'hagués sobrepassat, "ja que tot apunta que se superarà aquesta dècada i per ara "no s'aturen de batre rècords".

En aquesta línia, el col·lectiu ha criticat que "cap" partit polític té un paquet de mesures contundents per pal·liar la crisi climàtica ni sembla ser capaç d'implementar els canvis que es necessiten.

Aquest acte de protesta s'emmarca en la campanya Jets and yachts, the party's over ('Jets i iots, la festa s'ha acabat') convocada per la plataforma Eivissa es Rebel·la. Cal recordar que fa uns dies, també activistes de Futuro Vegetal i Extinction Rebellion varen fer una protesta en un beach club de Sant Josep.

stats