Crisi climàtica
Societat 12/07/2023

Activistes climàtics irrompen en un 'beach club' d'Eivissa per criticar l'"incompatible" estil de vida dels rics

Aquesta és la segona acció d'una campanya que va començar aquest dilluns amb una protesta a Pachá Eivissa

ARA Balears
1 min
Una de les activistes desallotjada pel personal de seguretat del local

PalmaDiversos activistes de les organitzacions ecologistes Futuro Vegetal i Extinction Rebellion han participat aquest dimarts en una protesta en el beach club Blue Marlin, a Cala Jondal, a Sant Josep (Eivissa) per advertir de la "incompatibilitat de sostenir l'estil de vida dels rics i afrontar la crisi climàtica". Segons ha recollit Europa Press, aquesta és la segona acció de la campanya Jets and yachts, the party's over ('Jets i iots, la festa s'ha acabat') que va començar aquest dilluns amb una altra protesta que va tenir lloc a la porta de Pachá Eivissa.

La campanya ha estat convocada per la plataforma 'Eivissa es rebel·la', que conformen diferents organitzacions climàtiques locals i que pretén "causar disrupció durant tota la setmana a Eivissa" i que exigeix "la prohibició de jets privats i l'eliminació de les emissions de luxe". Així, les manifestants duien pancartes on es podia llegir 'Jets privats i megaiots = injustícia climàtica + energètica', 'Tu consumeixes, uns altres pateixen', i 'El vostre luxe, la nostra crisi climàtica'.

"No es pot permetre que un estil de vida desenfrenat d'una minoria imposi el caos climàtic a la resta de la població", han assenyalat des de Futuro Vegetal, i han criticat que l'estil de vida que es promou a Eivissa "està destruint el planeta i la vida de milions de persones i animals".

Durant la protesta, una de les activistes ha pintat en una de les parets del local la xifra '+1,5ºC', en referència al límit d'augment de temperatura marcat per l'acord de París i que "tot apunta que se superarà aquesta dècada". Finalment, les activistes han estat desallotjades del local pel personal de seguretat de l'establiment.

stats