Societat 21/10/2019

Activen un pla per descongestionar les cites d'Estrangeria

A més d'evitar el col·lapse, els objectius són reduir l'absentisme i la manca de cancel·lació

Ara Balears
2 min
Imatge de les coes a l'oficina d'Estrangeria de Palma, al costat del Patronat Obrer

PalmaLes oficines d'Estrangeria de la Policia Nacional i de la Delegació del govern han acordat aquest dilluns posar en marxa un pla per descongestionar el servei de cites prèvies. Les responsables de les oficines d'estrangeria de Delegació del govern, Deborah Álvarez, i de la Policia Nacional, Esther Ribas, s'han reunit amb el delegat en funcions, Ramon Morey; la directora de l'Àrea de Treball i Immigració, Maria Alarcos; el cap superior de la Policia Nacional a les Balears, Gonzalo Espino; el cap de la brigada d'Estrangeria, Rafel Cladera, i el secretari general de la Prefectura Superior, José Vicente Fernández, per tractar del col·lapse que pateix aquest servei.

La Delegació del govern ha informat que en aquesta reunió s'han acordat una seguit de mesures a partir de les quals es podrà atendre un major nombre de persones i minimitzar el percentatge de cites que queden sense cobrir per absentisme i manca de cancel·lació.

L'oficina d'Estrangeria de la Policia Nacional disposarà de més personal que atengui els ciutadans, per tal d'habilitar un major nombre de cites prèvies. També hi haurà tres incorporacions que es dedicaran a atendre els ciutadans del Regne Unit per regularitzar la seva situació després de l'entrada en vigor del Brexit.

A més, el nombre de cites que pot sol·licitar una persona mitjançant el seu ordinador o telèfon es limitarà a un. Amb aquesta mesura, s'evitarà que els interessats puguin bloquejar més d'una cita i, per tant, es minimitzarà el percentatge que queden sense cobrir perquè les persones no es presentin. De fet, el 25% de les cites es perd a causa de l'absentisme.

Els responsables de l'oficina d'Estrangeria també varen signar un protocol pioner amb els col·legis oficials d'Advocats, Gestors i Graduats Socials que permet que aquests organismes accedeixin a un sistema alternatiu al de la cita prèvia.

D'aquesta manera, només el setembre es varen tramitar un centenar d'expedients, que alliberaren el mateix nombre de cites.

D'altra banda, el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública està habilitant la plataforma en línia Mercurio, mitjançant la qual els interessats podran fer tramitacions d'Estrangeria de manera telemàtica.

stats