Societat 17/03/2022

Acciona guanya el concurs per ampliar l'aeroport de Son Sant Joan

La reforma ha estat adjudicada per prop de 250 milions d'euros

ARA Balears
1 min
Aeroport de Palma.

L'empresa Acciona ha guanyat el concurs per ampliar l'aeroport de Son Sant Joan. En concret, el contracte inclou la reforma de la terminal principal i els mòduls A i D. En total, les dues licitacions sumen 242 milions d'euros, segons ha fet públic el portal web d'Aena.

Cal recordar que l'ampliació de l'aeroport ha estat objecte de crítiques des que es va anunciar. El febrer de 2020, el Govern reclamava explicacions sobre el projecte i reivindicava una major capacitat de decisió en qüestions sobre el desenvolupament sostenible. De fet, l'Executiu feia públic un informe desfavorable de la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic en el qual s'explicava que l'ampliació augmentaria significativament les emissions de gasos d'efecte hivernacle i el consum energètic. Poc després, Aena assegurava que el projecte de millora no suposaria l'ampliació de la seva capacitat operativa i es comprometia a reformular el pla per incorporar-hi les demandes de sostenibilitat i servei públic.

Això, però, no ha aturat les protestes socials i polítiques. El setembre del 2021, mig miler de persones es manifestaven a Palma contra l'ampliació. Igualment, des de MÉS han criticat en diverses ocasions "la manca de transparència" sobre les obres i han exigit la retirada del projecte.

stats