Política 07/02/2020

El Govern reclama a Aena explicacions per l'ampliació de l'aeroport de Palma

L'Executiu balear ignora si les obres que s'estan fent actualment formen part del projecte

Maria Llull
1 min
La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Pilar Costa

PalmaEl Govern ha reclamat a Aena explicacions sobre el projecte d'ampliació de l'aeroport de Palma, a més de reivindicar una major capacitat de decisió en temes que "afecten el desenvolupament sostenible de les nostres illes", segons ha assenyalat aquest divendres la portaveu de l'Executiu i consellera de Presidència, Pilar Costa. "És important que Aena expliqui al Govern el projecte de l'aeroport de Palma", ha dit.

Costa ha fet referència a les obres que es porten a terme a hores d'ara a Son Sant Joan i ha reconegut que ignora "si formen part del projecte que s'ha fet públic". "No sé si el que s'està realitzant ara forma part del projecte de reforma", ha comentat.

La consellera ha recordat que "aquestes obres es poden portar endavant sense la intervenció directa de l'administració autonòmica" i que el Govern continua "reclamant la cogestió aeroportuària". "Es tracta d'obres que tenen impacte en el territori, i les administracions autonòmiques haurien de poder incidir-hi", ha subratllat.

El Govern es reunirà el pròxim dijous amb Aena per rebre informació sobre el projecte d'ampliació. Cal recordar que l'empresa pública insisteix que és una "modernització" de les instal·lacions i no una ampliació, malgrat que la superfície dels aparcaments s'incrementarà amb 49.644 m2 i la superfície del mòdul A augmentarà més de 10.000 m2.

"Ens agradaria que en el cas d'infraestructures estratègiques hi hagués un diàleg i un consens previ encara que no siguin competència directa del Govern", ha sentenciat Costa.

stats