140 personalitats de les Illes signen una carta a favor d'una solució democràtica a Catalunya

Professors, expolítics i professionals de diversos oficis han consensuat un text per expressar "fraternal solidaritat" amb els catalans i els presos polítics

140 professors, expolítics i personalitats del món de la cultura i el periodisme de les Balears han signat aquest divendres una carta adreçada a la ciutadania de Catalunya per expressar "fraternal solidaritat" amb la situació "repressiva" que pateixen els ciutadans de Catalunya i els polítics empresonats i exiliats. "Ens sentim i estam compromesos en la lluita per la llibertat i els drets humans perquè el seu permanent i progressiu qüestionament ens afecta a tots", asseguren en el text que han enviat al president de la Generalitat, Quim Torra; el president del Parlament, Roger Torrent, i l'expresident Carles Puigdemont.

La carta ha estat impulsada per l'advocat Sebastià Frau, la magistrada jubilada Catalina Moragues i l'escriptor Biel Mesquida. Els ciutadans que l'han signada ho han fet a títol exclusivament individual i sense respondre "a cap obediència de partits polítics o entitats". Hi figuren metges, arquitectes, funcionaris, psicòlegs, periodistes, filòlegs, advocats i docents. 

Els signants consideren que l'escenari que s'ha obert després de les eleccions estatals és una oportunitat per resoldre la "injustificable situació de les persones empresonades o exiliades per motius polítics". A més, han comentat que és el moment perquè els partits polítics emprenguin "de debò" i "sense prejudicis" les converses necessàries per solucionar "democràticament" el conflicte polític a Catalunya.

Algunes de les personalitats que signen la carta són:  Ramon Bassa  Martín  (catedràtic d'Escola Universitària, UIB), Josep de  Luis  Ferrer (advocat i president de l' OCB ), Gabriel Ensenyat Pujol (Catedràtic de Filologia Catalana de la UIB), Joan Miralles i  Monserrat  (catedràtic emèrit de Filologia Catalana), Carme Morell  Montado  (guionista i professora d'Escola Universitària), Isabel Moll Blanes (catedràtica emèrita UIB), Carme Planells Muntaner (filòloga i dramaturga), Baltasar Picornell Lladó (expresident del Parlament de les Balears), Damià Pons i Pons (professor de Literatura Catalana Contemporània de la UIB i exconseller del Govern de la  CAIB ) i Pere  Sampol  Mas (exconseller del Govern).

Carta a la ciutadania de Catalunya

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF