Societat 12/05/2022

Absolen el rector de la parròquia de Sant Sebastià de Palma acusat d'abusar sexualment d'un escolà

La justícia assegura que no es pot demostrar el que relata la víctima

ARA Balears
2 min
La parròquia de Sant Sebastià de Palma

PalmaEl jutjat Penal número 6 de Palma ha absolt el rector de la parròquia de Sant Sebastià de Palma acusat d'abusar sexualment d'un escolà de 21 anys que tenia una discapacitat psíquica del 33%. La Fiscalia sol·licitava una pena de 15 mesos de presó per al religiós, però la justícia ha al·legat que no es poden demostrar els fets que va denunciar la víctima i ha decidit absoldre Gaspar Alemany de tots els càrrecs.

Durant el judici, Alemany ha negat rotundament i en reiterades ocasions tot el que va denunciar la víctima i que al·legava la Fiscalia per sol·licitar la seva entrada a presó. Els fets denunciats varen ocórrer el mes de juliol del 2020.

Segons va relatar la víctima, Alemany va convidar l'escolanet a la sagristia per recollir un llibre i quan hi arribà li va mostrar una pàgina web amb material pornogràfic homosexual. Després de recollir el llibre, el religiós convidà la víctima a anar a la casa parroquial l'horabaixa i el jove va acceptar i aquell mateix dia va anar a veure'l. Un cop allà, l'exprior de Lluc va començar a fer carícies i a tenir actituds inadequades amb el jove i poc després va intentar fer-li tocaments. Davant aquest fet, el jove s'espantà i sortí corrents de la parròquia.

Cal recordar que la Policia Nacional va concloure que no veia un delicte clar en la denúncia que es va interposar contra el rector de la parròquia de Sant Sebastià de Palma, Gaspar Alemany, per un presumpte delicte d'abusos sexuals cap a un escolà. Després d'haver entrevistat el rector i la víctima, els investigadors no van apreciar evidències clares que hi hagués un delicte sexual.

stats